Martijje Lubbers gaat met haar band concerten geven op scholen in Aa en Hunze.
Martijje Lubbers gaat met haar band concerten geven op scholen in Aa en Hunze.

Zangeres Martije Lubbers trakteert basisscholen op openluchtconcert

Algemeen

AA EN HUNZE - De Drentse zangeres Martijje Lubbers zal eind maart samen met haar band verschillende basisscholen trakteren op een miniconcert op het schoolplein. Dit gebeurt in het kader van het project ‘Het Jaor Deur,’ dat onderdeel is van het Cultuurmenu van het ICO. 

Coronaproof alternatief

De concerten, die normaal gesproken plaatsvinden in een kerk of een schoolgebouw, zouden dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet door gaan. ,,Dat is zonde, want kinderen genieten enorm van deze concerten”, aldus Akke Feenstra, projectleider van het Cultuurmenu bij het ICO. ,,Daarom hebben we samen met Martijje Lubbers, die de zanglessen bij het Cultuurmenuproject ‘Het Jaor deur’ verzorgt, een prachtig alternatief bedacht: metzingconcerten in de buitenlucht. Coronaproof, maar met dezelfde muzikale beleving voor de leerlingen.”

Cultuurmenu van het ICO 

‘Het Jaor Deur Met Drentse Kinderliedties’ is een liedjespakket dat bestaat uit een liedjesboek en twintig complete digitale muzieklessen voor de groepen 3/4 van het basisonderwijs. Het ICO ontwikkelde het project in nauwe samenwerking met het Huus van de Taol en Martijje. ‘Het Jaor Deur’ is onderdeel van het Cultuurmenu; een kunst- en cultuurprogramma voor leerlingen van groep 1 tot en met 8 van het basisonderwijs. Hierbij maken kinderen kennis met allerlei kunstdisciplines: kunst, dans, media, theater, muziek, erfgoed en literatuur. Het ICO coördineert het Cultuurmenu in Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo, waaraan jaarlijks 8300 leerlingen deelnemen.