Het tellen van de stenen van het hunebed van de Bonnerschool bleek een lastige opgave.
Het tellen van de stenen van het hunebed van de Bonnerschool bleek een lastige opgave. (Foto: Henry Koops)

Veel deelnemers ‘Historisch Happen en Stappen’ in Gieten

Algemeen

GIETEN - Stichting Zomer Activiteiten Gieten heeft vandaag de eerste historische wandeltocht ‘Historisch Happen en Stappen’ voor jong en oud gehouden in Gieten. 

De vele wandelaars, het maximaal aantal deelnemers was bereikt, waren enthousiast over de route en de toelichting die bij de verschillende historische punten was vermeld. Inwoners kwamen dingen te weten over panden of locaties waar ze normaal aan langs fietsen of lopen, zoals De Hazewind, de Beukenhof, Het Raadhuis, The House, Havezate Entinge en de Spieker. Onderweg hebben de deelnemers vragen beantwoord over de historie van het dorp. De winnaar ontvangt een lekker pakket van Bakkerij Job. 

De route kwam langs de Pony Bar, Café Veninga en Bakkerij Job waar de wandelaars tegen een kleine vergoeding een drankje of hapje hebben meegenomen. 

De tweede historische wandeltocht ‘Historisch Happen en Stappen’ is op zondag 9 mei . Elk uur tussen 10.00 uur en 14.00 uur kunnen er weer maximaal 40 mensen starten. Om 14.00 uur is het laatste startmoment. Na aanmelding ontvangen de deelnemers het starttijdstip, de routekaart en een vragenlijst. De vragenlijst kan na afloop gemaild worden of in de brievenbus aan de Stationsstraat 13C worden gedeponeerd. De winnaar krijgt een fraai pakket van de stichting. Opgave voor de wandeling op 9 mei kan uiterlijk tot 6 mei via de site www.szgieten.nl.