Ilse Prins is de nieuwe voorleeskampioen van Aa en Hunze en mag de gemeente gaan vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale. (foto: Persbureau Drenthe)
Ilse Prins is de nieuwe voorleeskampioen van Aa en Hunze en mag de gemeente gaan vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale. (foto: Persbureau Drenthe)

Ilse Prins is voorleeskampioen van Aa en Hunze

Algemeen

GASSELTERNIJVEEN - Ilse Prins van OBS De Eshoek in Annen is de nieuwe voorleeskampioen van de gemeente Aa en Hunze. 

Tijdens een spannende finale in MFC De Spil in Gasselternijveen beoordeelde de jury woensdagmiddag de 13 schoolkampioenen onder andere op tekstbegrip, contact met het publiek en stemgebruik. Tijdens de prijsuitreiking complimenteerde juryvoorzitter Ester Kroezenga alle deelnemers, want de finalisten hadden het de jury erg moeilijk gemaakt. 

Winnares Ilse las goed verstaanbaar en beeldend voor uit het verhaal van Jacques Vries ‘De vlucht van de knorrige kelner’. De jury zag de personages voor zich en ook had ze goed contact met het publiek. Jenthe-Rixt Hotsma van CKC De Marke in Gieten werd tweede, Zij las voor uit ‘Vlo en Stiekel’ van Pieter Koolwijk. De jury kon haar betrokkenheid horen bij het voorgelezen fragment. Gijs Kaspers van OBS J. Emmens in Gasselternijveen werd derde. Hij las een komisch fragment voor uit ‘Ff offline’ van Jeff Kinney, waardoor één jurylid de babydoekjes niet meer zal vergeten.

De presentatie was in handen van Gerda Veuger. De jury bestond uit Ester Kroezenga, mediadocent en locatie-coördinator DAF Gieten, Gemma Groot Koerkamp, projectleider Taal bij Taalhuis Aa en Hunze/Noordenveld en Coen van Meerten, regiomanager Noord van Biblionet Drenthe. Op woensdag 13 april zal Ilse de gemeente Aa en Hunze vertegenwoordigen bij de provinciale finale in Podium Zuidhaege in Assen. De winnaar daarvan gaat door naar de landelijke finale op woensdag 25 mei.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.