D66 maakt zich zorgen over het aanzien van de nieuwe supermarkt in Rolde.
D66 maakt zich zorgen over het aanzien van de nieuwe supermarkt in Rolde. (Eigen foto)

D66 heeft vragen over aanzien nieuwe supermarkt Rolde

Algemeen

ROLDE - De opening van de nieuwe Albert Heijn heeft bij de fractie van D66, ondanks het feit dat de partij op zich tevreden is met deze nieuwe supermarkt, toch enkele vragen opgeroepen.

,,De bestaande stenen zuidgevel is plots ‘opgetopt’ met ongeveer een meter en over de gehele lengte voorzien van een zwarte bekleding waarop grote reclameposters zijn aangebracht. We zijn geïnformeerd dat de voorgevel aan de Grolloërstraat een soortgelijke behandeling zal ondergaan. Hierdoor zal in het centrum van het dorp Rolde een grote zwarte doos zijn intrede doen, dat terwijl in het dorp al veel historische gebouwen zijn verdwenen en waar eveneens een heftige ‘flattivisering’ plaats vindt”, zegt Arie Fonk. 

Op de vragen of de gemeente op de hoogte was van de plannen, of hiervoor een vergunning was afgegeven en of er een welstandadvies was uitgebracht moest wethouder Ivo Berghuis ontkennend antwoorden. ,,De hoogte van de dakvoet is maximaal 3,5 meter. We zullen dit gaan opmeten en tevens onderzoeken hoe dit allemaal tot stand is gekomen”, aldus Berghuis die aangeeft dat hij met eigenaar Chris Marinus weer in gesprek is over het gapende gat dat de sloop van voormalig hotel Erkelens in het centrum van Rolde heeft achtergelaten. ,,De invulling van de bestemming ligt bij de initiatiefnemer. Door de omzetting van de PLUS naar Albert Heijn zijn de plannen even stilgezet. Deze worden weer opgestart. Er is nog steeds sprake van dat er een nieuwe supermarkt komt. Over de mogelijkheid van een appartementencomplex is bij ons niets bekend. Het is aan de initiatiefnemer om de plannen van de bouw van de supermarkt met bijbehorende parkeerplaatsen uit te voeren. En natuurlijke zullen wij onze ruimtelijke ordening-rol vervullen.”