Het bruidspaar Hilbolling krijgt een bloemetje van burgemeester Anno Wietze Hiemstra voor hun diamanten huwelijk.
Het bruidspaar Hilbolling krijgt een bloemetje van burgemeester Anno Wietze Hiemstra voor hun diamanten huwelijk. (Foto: Henry Koops)

Echtpaar Hilbolling uit Gieten viert diamanten huwelijk

Algemeen

GIETEN – Jan Hilbolling en Jannie Heis hebben gisteren hun diamanten huwelijk gevierd. Dat werd gedaan met familie en vrienden.

Jan Hilbolling werd 88 jaar geleden geboren in Gieterzandvoort. Jannie Heis kwam 83 jaar geleden ter wereld in Winschoten en groeide op in Bellingwolde. Ze ontmoetten elkaar in de begin jaren 60 op de Mei-kermis in Gieten, twee jaar later stapten ze in het huwelijksbootje. 

Jannie werkte voor haar huwelijk bij Hotel Braams in Gieten. Toen ze trouwde stopte ze daarmee. Later pakte ze haar werk weer op en ging ze werken voor verf-, lak-, inkt- en krijtjesbedrijf Talens in Wildervank. Ook deed ze huishoudelijke taken bij particulieren in Gieten. In 1979 begon ze als interieurverzorgster bij de Rabobank. Dat deed ze 17 jaar. Haar man werkte 45 jaar in de ‘zuivel’. Hij begon in Bonnen als vrachtwagenchauffeur. De melkbussen moesten toen nog met mankracht op en van de wagen geladen worden. Daarna werkte hij op verschillende locaties in zuivelfabrieken in het Noorden tot aan zijn VUT. Hij bevoorraadde onder meer de SRV-wagens die toen nog door de dorpen reden. 

Het echtpaar heeft één dochter en twee kleindochters. Jan voetbalde tot zijn 18e jaar bij vv Gieten, onregelmatige diensten stonden een langere voetbalcarrière in de weg. Jannie was lid van de Vrouwen van Nu en mocht graag zwemmen in zwembad Zwanemeer. Door gezondheidsredenen staat dat nu op een laag pitje.

Burgemeester Anno Wietze Hiemstra kwam het bruidspaar vandaag feliciteren met hun diamanten huwelijk.