Het diamanten bruidspaar Van der Scheer werd gefeliciteerd door burgemeester Anno Wietze Hiemstra.
Het diamanten bruidspaar Van der Scheer werd gefeliciteerd door burgemeester Anno Wietze Hiemstra. (Foto: Herman van Oost)

Echtpaar Van der Scheer uit Gieten is 60 jaar getrouwd

Algemeen

GIETEN – Siefko van der Scheer en Hilly Jager waren donderdag 60 jaar getrouwd. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra kwam het stel feliciteren met hun diamanten huwelijk.

Siefko van der Scheer werd geboren in Wagenborgen en verhuisde als baby naar ’t Zand waar zijn vader hoofd van de school was. Hilly Jager werd geboren in Stedum en verhuisde op driejarige leeftijd naar Westeremden. Het stel ontmoette elkaar in 1959 op een bazaar in Zeerijp. In 1963 stapten ze in het huwelijksbootje. Het echtpaar kreeg twee kinderen. 

Siefko van der Scheer ging na zijn militaire dienst werken op de afdeling personeelszaken van de gemeente Groningen. Via de gemeenten ’t Zand en Zweeloo kwam hij in 1967 terecht bij de Gemeente Gieten. Daar werkte hij tot zijn pensionering. De gemeentelijk herindeling in 1998 was een mooi moment om te stoppen met werken. Zijn vrouw werkte voor haar huwelijk op de afdeling boekhouding van Verkoopkantoor Strokarton in Groningen. 

Ze waren tijdens en na hun werkzame leven actief in het vrijwilligerswerk. Siefko was bestuurslid van de Oranjevereniging Gieten, Kerkvoogd van de Nederlands Hervormde Gemeente Gieten, penningmeester van het Rode Kruis, vrijwilliger dorpskerk Gieten en chauffeur op de buurtbus Gieten-Stadskanaal. Hilly deed in Zweeloo veel jeugdwerk. In Gieten deed ze ook veel vrijwilligerswerk voor de kerk en jeugdwerk en was ze jeugdouderling. Ze was lid van EHBO-vereniging en organiseerde de collectes van het Rode Kruis en de Brandwondenstichting. En ze organiseerde als bestuurslid van Dekelhem middagreisjes voor bejaarden.