De bibliotheek van Rolde.
De bibliotheek van Rolde. (Foto: Henry Koops)

Rariteiten in bibliotheken van Aa en Hunze

Algemeen

AA EN HUNZE - Vreemde records, optische illusies, gezichtsbedrog en (on)oplosbare puzzels. In de kerstvakantie zijn in verschillende bibliotheken in de gemeente Aa en Hunze allerlei kijk-, spel-, en doe-opdrachten waarvan men denkt: Huh, hoe dan?  

De expositie bevat een scala aan verschillende platen met gezichtsbedrog en illusies, ook kan men op verschillende plekken toepasselijke spelletjes spelen en opdrachten doen. Een tol waarvan men duizelt, ook zijn er records te verbreken. Bezoekers kunnen de grenzen opzoeken van wat de hersenen registreren, men wordt uitgedaagd of kunnen zich afvragen wat ze zien of dat wel echt is. En ziet iedereen hetzelfde?

Deze leuke expositie is van 18 december tot en met 6 januari (kerstvakantie) te zien in de bibliotheken van Gieten, Rolde en Annen tijdens de openingstijden van de bibliotheken. Voor Rolde geldt dat de expositie te zien is tijdens de openingstijden wanneer de medewerkers aanwezig zijn. De openingstijden staan op www.bindbibliotheken.nl. De expositie is voor alle leeftijden en gratis toegankelijk. De grootte van de expositie is afhankelijk van de grootte van de bibliotheek.