Afbeelding

De Oranjerie is op zoek naar oud textiel

Algemeen

ZEIJEN – De Oranjerie in Zeijen zal van 30 april tot en met 7 juli de jaarlijkse verkooptentoonstelling Oud Textiel houden. Hiervoor zijn ze op zoek naar oud textiel.   

,,We herkennen het bijna allemaal, de kasten liggen overvol met nog oud textiel. Van ouders, overgrootouders en soms nog veel ouder”, zegt Geeske de Vries-Boerema. ,,Wat moet ik er mee? is de vraag, de kinderen vinden het niet mooi, maar het moet weg omdat men bijvoorbeeld de kasten aan het opruimen is of men gaat kleiner wonen. Het gaat vergelen en ieder jaar moet het weer worden gelucht en daarna gaat het weer in de kast en dit vraagt veel werk en niemand heeft er wat aan. De kringloop of container vindt men vaak toch een naar idee.”

De Vries is op zoek naar oud textiel en aanverwante producten, zoals oud naaigerei, oude waspoederdozen, breitassen, naaldenkokers, naaimandjes tentoonstellen en verkopen. ,,Wij proberen op deze manier daar liefhebbers, creatievelingen en verzamelaars voor te vinden. Wat bedoelen wij met oud textiel is: Tafelkleden groot en klein en bijvoorbeeld geborduurd, oude kledingstukken tot circa 1950, oude proeflapjes van school, merklappen, hoeden, oude corsages, bijzondere handwerktechnieken, kant, kraagjes, beddengoed, jurkjes, mutsjes, doopjurkjes, schorten en schoentjes.

Het aangeboden textiel moet in goede staat verkeren en wordt door ons geselecteerd, zo nodig ook gewassen, gestreken en hersteld. Veel werk, maar op deze manier kunnen deze mooie stukken toch een nieuwe bestemming krijgen.”

Voor het aanbieden van bovengenoemde items kan contact opgenomen worden met Geeske de Vries-Boerema (0592-291671 of info@de-oranjerie.nl) Foto’s mailen mag ook.