Voor de commercial is gefilmd op een prachtige locatie.
Voor de commercial is gefilmd op een prachtige locatie.

Meer begrip en respect voor de boer dankzij BTN de Haas

Algemeen

GRONINGEN - BTN de Haas heeft een commercial gemaakt waarin het begrip ‘verbinding’ centraal staat. Het in Groningen gevestigde bedrijf wil daarmee duidelijk maken welke weg wordt afgelegd voordat ­agra­rische producten in de winkel liggen. Het doel is meer begrip en respect te creëren tussen burger en boer.

BTN de Haas is dé agrarische winkel voor veehouderij, stal- en erfartikelen, gereedschap, dierbenodigdheden, werkkleding en speelgoed. Het bedrijf is daardoor als geen ander thuis in de agrarische sector. In de winkel horen de mensen van BTN de Haas van zowel de boer als de burger wat hen bezighoudt. Daaruit ontstond het idee om te zorgen voor meer ‘verbinding’. 

,,Wij zijn ervan overtuigd dat er meer wederzijds begrip ontstaat wanneer er dialoog is en duidelijk wordt wat boer en burger beweegt. Niet tegen elkaar, maar de verbinding opzoeken om zo samen ons leefgebied te respecteren’’, zo motiveert BTN?de Haas het maken van de ‘verbindingscommercial’. Daarin wordt op sfeervolle wijze duidelijk gemaakt dat aan het kopen van een product in de supermarkt veel eerlijk (agrarisch) werk vooraf gaat. ,,Zonder suiker, meel, eieren en melk geen pannenkoek, dat is de boodschap’’, aldus BTN de Haas. 

Na een pitch van twee mediabedrijven werd gekozen voor Freek Lagerweij, volgens BTN de Haas ‘een pracht persoon met gevoel voor beleving’. ,,Hij heeft een commercial gemaakt waarin onze kernwaarden duidelijk naar voren komen: respect, vrijheid, reflectie, besef, de bron, gezin en verbinding. De verhaallijn ‘van land tot pannenkoek’ werd uitgewerkt, er werd een prachtige locatie in de vorm van een Groninger boerderij gevonden en na een enerverende speurtocht ook een prachtig gezin’’, aldus BTN de Haas. 

Na deze gedegen voorbereiding volgden de filmdagen. Er werd gefilmd bij prachtig weer en met geduldige figuranten. De kinderen waren ietwat lastiger te regisseren, maar uiteindelijk was er volgens iedereen een verrassend prachtig en speels eindresultaat. De muziek onder de beelden was snel gevonden. Geen Pink Floyd maar een mooi akoestisch snarenspel en een voice over-stem die het afmaakt. ,,Het eindresultaat mag er zijn. Kippenvel en een brok in de keel. De verbinding is voelbaar’’, aldus de mensen van BTN de Haas.

De commercial kreeg z’n première maandag 21 september bij RTV Noord in het reclameblok voor het nieuws van 18.00 uur.

De commercial maakt duidelijk wat er gebeurt bij de boer voordat een product in de winkel ligt.
'Van land tot pannenkoek' is de verhaallijn in de commercial.