De Drentse burgemeesters met hun paraplu's.
De Drentse burgemeesters met hun paraplu's.

Coronacampagne ‘Drenten voor elkaar’ gestart

Algemeen

ASSEN - De Drentse burgemeesters hebben gisteren in Assen samen het startsein gegeven voor de campagne ‘Drenten voor elkaar’. Ze roepen alle Drenten op om samen sterk te blijven en zich aan de coronamaatregelen te blijven houden. 

Bij het gemeentehuis van Assen gaf Marco Out, voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe, een toelichting op de campagne. Om de start te markeren overhandigde hij paraplu’s aan alle Drentse burgemeesters. Zij gaan deze verder verspreiden in hun gemeente. Marco Out: ,,We willen inwoners op een sympathieke manier herinneren aan de maatregelen en vooral waarom we het doen. Wij delen liever paraplu’s uit dan boetes.” 

De campagne is erop gericht om als Drenten samen sterk te blijven. Inwoners hebben allemaal hun eigen verhaal en reden waarom ze het corona virus en de maatregelen graag zien verdwijnen. Deze persoonlijke redenen worden gedeeld op de website www.drentenvoorelkaar.nl zodat zichtbaar wordt waar de Drenten het voor doen. 

Naast de lancering van de website worden vanaf volgende week paraplu’s en later ook mondkapjes beschikbaar gesteld. De paraplu’s helpen voorkomen dat mensen bij regen dicht op elkaar gaan staan op een schuilplek. De teksten op de paraplu wijzen op het Drentse naoberschap en zowel letterlijk als figuurlijk ruimte geven aan elkaar.

De komende periode worden meer positieve acties georganiseerd die inwoners herinneren aan de maatregelen. Ook wordt op veel plekken aandacht besteed aan de campagne en worden inwoners gemotiveerd hun motivatie achter te laten op de genoemde website.