Afbeelding

VIP Aa en Hunze ook in 2021 actief

Algemeen

AA EN HUNZE - VIP Aa en Hunze is de spil in het vrijwilligerswerk in Aa en Hunze. De kernactiviteit van de organisatie is het aanbieden en onderhouden van de vrijwilligersvacaturebank. Deze bevat vrijwilligersvacatures in (en rond) de gemeente Aa en Hunze. Non-profit organisaties kunnen gratis gebruik maken van deze vacaturebank. Bewoners uit Aa en Hunze en omgeving kunnen reageren op deze vacatures. 

Op de website van VIP is ook landelijk, regionaal en gemeentelijk nieuws te lezen op het gebied van vrijwilligerswerk. Ook is er informatie te vinden over de collectieve gemeentelijke vrijwilligersverzekering. En staan er veel interessante (online) webinars op deze website. Ongeveer vier keer per jaar brengt VIP een digitale nieuwsbrief uit met hierin aandacht voor onder andere wet- en regelgeving op gebied van vrijwilligerswerk, (financiële) regelingen en handvaten rondom corona, het nationale jaar vrijwillige inzet en een actueel trainingsaanbod. Het VIP heeft een lijst met ruim 450 organisaties in de Gemeente Aa en Hunze. 

Organisaties die willen weten of ze op deze lijst staan met de juiste gegeven kunnen mailen met vip@impulsaaenhunze.nl. Organisaties die staan ingeschreven kunnen ook in 2021 op de hoogte worden gehouden van activiteiten en ontwikkelingen op gebied van vrijwilligerswerk. Voor vragen of informatie kan gebeld worden met Antoinet Blom (06-12216032).