Ine Boemans is te gast in de Litearaire Hemel.
Ine Boemans is te gast in de Litearaire Hemel. (Foto: Marleen Sleeuwits)

Debutanten in Literaire Hemel

Algemeen

AMEN – Ine Boermans heeft in deze coronatijd gedebuteerd met haar roman Een opsomming van tekortkomingen. Het verhaal speelt deels in Drenthe. Boemans heeft jaren in Wezup gewoond. Tegenwoordig is Groningen haar woonplaats.

De debutante is te gast in de Literaire Hemel. Joep van Ruiten interviewt haar over haar eerste roman. Ze verruilde in 2016 de beeldende kunst voor de literatuur en publiceerde sindsdien essays en korte verhalen in tijdschriften.

Kira Wuck maakte naam met haar dichtbundel Finse meisjes. Na nog een dicht- en een verhalenbundel debuteert ze nu als romanschrijver met het autobiografische Knikkerkoning. Hierin beschrijft ze het leven van haar ouders in het Amsterdam van de jaren zeventig te midden van hippies, krakers en junkies.

Annette Timmer praat met Menno Voskuil over J. Slauerhoff (1898-1936), schrijver, scheepsarts en wereldreiziger. Beroemd zijn de regels: ,,Alleen in mijn gedichten kan ik wonen, / Nooit vond ik ergens anders onderdak’. Maar Slauerhoff schreef ook verhalen en romans. Eind vorig jaar verscheen JS Verzameld proza, mede-samengesteld door Menno Voskuil.

De interviews zijn vanaf zaterdag 13 februari te bekijken via www.literairehemel.nl.
Men kan een vrijwillige bijdrage overmaken op NL 47 INGB 0009 0669 28 t.n.v. Stichting De Literaire Hemel.