Carnavalsvereniging Meul'ndobbegie biedt een inwoonster van Gasselte een bos bloemen aan. (eigen foto)
Carnavalsvereniging Meul'ndobbegie biedt een inwoonster van Gasselte een bos bloemen aan. (eigen foto)

Ondanks corona toch mooi carnaval in Meul’ndob

Algemeen

GASSELTE - Alle coronamaatregelen laten het niet toe dat er carnavalsfeesten georganiseerd worden. Daarom besloten Prins Alwin en adjudant Bart van carnavalsvereniging ’t Meul’ndobbegie enkele alternatieve activiteiten te organiseren voor de Meul’ndobbers.

Zo was er op vrijdagavond een film te zien waarin de sleutel van het dorp werd overgedragen door burgemeester Anno Wieze Hiemstra. Daarna werd de avond gevuld met oude filmfragmenten uit het archief van 43 jaar carnaval. Zaterdag werden alle inwoners van Gasselte van 80 jaar en ouder verrast met een bosje bloemen. En dat werd dit jaar misschien nog wel meer gewaardeerd dan andere jaren. Ook was er een twaalf uur durende radio-uitzending. Radio Meul’ndob begon om 08.00 uur en in diverse programma’s werd oude, nieuwe en carnavalsmuziek gedraaid. Ook waren er diverse gasten waaronder (oud)leden, leden van andere carnavalsverenigingen en ook oud-burgemeester Eric van Oosterhout kwam vertellen hoe het met hem gaat. De radio-dag werd door vele mensen beluisterd en gevolgd en was een groot succes. 

Op zondag konden de kinderen mee doen aan een vossenjacht. Ook dit bracht veel plezier. De medewerkers van de vereniging werden door Prins Alwin op zondagavond in een drive-thru getrakteerd op haring, zodat ze thuis konden gaan haringhappen om het weekend af te sluiten. Bij alle activiteiten werden natuurlijk de coronamaatregelen in acht genomen en was er goedkeuring van de gemeente. Al met al kijken de Meul’ndobbers terug op een totaal ander, maar toch zeer geslaagd carnavalsweekend. Prins Alwin, adjudant Bart, Raad van Elf, Meesters, de feestcommissie en het bestuur hopen dat ze alle leden snel weer fysiek kunnen ontmoeten en een mooie polonaise kunnen inzetten.

 Alle foto’s en linken naar de film zijn terug te vinden op facebook en de website www.meulndobbegie.nl.