Gert Meertens wil met zijn haar kinderen met kanker helpen.
Gert Meertens wil met zijn haar kinderen met kanker helpen.

Gert Meertens (12) laat haar groeien voor Stichting Haarwens

Algemeen

EEXTERVEEN – De twaalfjarige Gert Meertens uit Eexterveen laat al sinds de zomer van 2018 zijn haar groeien. Hij doet dit voor de Stichting Haarwens. Deze week zag hij tot zijn schrik dat de stichting genoeg haar heeft, maar dat het geld om pruiken te maken snel op raakt. Daarom heeft hij ook een inzamelingsactie opgestart. 


Gert doet zijn actie in navolging van zijn broer Rik die ook al zijn haar liet groeien voor Stichting Haarwens. ,,Daarnaast hebben mijn beide opa’s kanker gehad en zijn daaraan overleden. En mijn vader heeft kanker gehad. Ik wil graag iets voor kinderen met kanker doen”, zegt Gert.

,,Mijn moeder heeft deze week contact gehad met stichting Haarwens en het een en ander met ze besproken. Ze hebben verteld dat een pruik met alles erop en eraan, dus ook verzorgingsmiddelen, 1500 euro kost. Haar hebben ze wel, maar geen geld om er pruiken van te maken. De kans is erg groot dat van mijn haar geen pruik gemaakt kan worden voor kinderen die door een ziekte geen haar meer hebben. Dan zou voor mij het sparen voor dit doel voor niks zijn geweest en dat vind ik jammer. Het zal mooi zijn als ik mijn haar doneer en gelijk het geld erbij kan doen, zodat ze van mijn haar een pruik kunnen maken.”

Samen met broer Rik startte hij online een inzamelingsactie om het geld bij elkaar te krijgen. Vrijdagmiddag hadden 38 personen al een donatie gedaan en was er een bedrag van 832 euro ingezameld. Het geld lijkt er te komen, maar de lokken van Gert zijn nu 25 centimeter in een staart en dat moet minimaal 30 centimeter zijn. ,,Ik moet denk ik nog een half jaartje sparen en dan zal mijn haar voldoende gegroeid zijn. Soms denk ik weleens waar ben ik mee bezig, maar het is ook wel handig om lang haar te hebben. Je kan het gebruiken als zonnescherm voor je ogen en je verbrandt je nek niet zo snel”, aldus Gert die er wel naar uitkijkt om zijn haar te laten knippen. ,,Ik doe het voor het goede doel, dus ik houd het nog wel even vol.”

Mensen die een donatie willen doen om Gert te helpen, kunnen dit doen via: www.gofundme.com/f/help-st-haarwens-een-pruik-te-maken-van-mijn-haar?