Obs De Kameleon kan verder met de plannen voor een nieuw gebouw. (Foto: Henry Koops)
Obs De Kameleon kan verder met de plannen voor een nieuw gebouw. (Foto: Henry Koops)

Gemeenteraad Aa en Hunze stemt in met nieuwbouw Obs Kameleon in Eexterveen

Algemeen

EEXTERVEEN – De gemeenteraad van Aa en Hunze heeft vanavond ingestemd met de bouw van een nieuwe school in Eexterveen. De raad heeft voor de bouw van een nieuw gebouw voor Obs De Kameleon een bedrag van bijna 1,7 miljoen uitgetrokken. 

De raad stemde in met de wensen uit het haalbaarheidsonderzoek en nu kan men verder met de uitvoering van de plannen en de keuze van de locatie. VVD’er Henriëtte Rossingh-Van Os waarschuwde wethouder Bas Luinge om wel vaart te maken, omdat de materiaalkosten in de bouw blijven stijgen. Ook werd de wethouder door de fracties erop gewezen alle betrokken partijen bij de uitvoeringsplannen te betrekken. Luinge gaf aan dat niet hele dorp er wordt bijgehaald. ,,Het moet geen Poolse landdag worden, maar we weten wie we moeten uitnodigen.” Het dorp zal volgens Luinge wel worden betrokken bij de ontwikkelingen met betrekking tot het oude schoolgebouw. 

De wethouder stelde GroenLinks en PvdA verder gerust door aan te geven dat ook andere dorpen zullen worden betrokken bij de ontwikkelingen rond het Groeihuis, die niet direct onder de nieuwbouw vallen. Er is wel behoefte om dit te gaan ontwikkelen, maar beide fracties vrezen dat van het Groeihuis mogelijk een zuigende werking uit kan gaan, waardoor een leegzuigende werking van activiteiten kan plaatsvinden in de omliggende dorpen. De andere dorpen kunnen volgens de wethouder meepraten over de ontwikkelingen in Eexterveen.