Het Eet-Team Aa en Hunze: Audrey van der Kooi-Brandsma en Eline Boers (achter v.l.n.r.) Elise de Vries-de Boer en Elles Roorda (voor v.l.n.r.).
Het Eet-Team Aa en Hunze: Audrey van der Kooi-Brandsma en Eline Boers (achter v.l.n.r.) Elise de Vries-de Boer en Elles Roorda (voor v.l.n.r.). (Eigen foto)

Eet-Team Aa en Hunze helpt kinderen met gewicht- en eetproblemen

Algemeen

GIETEN - Kinderen zitten lekkerder in hun vel wanneer ze een gezond gewicht hebben en met sporten goed mee kunnen komen. Toch zijn er kinderen met over- of ondergewicht. Het Eet-Team Aa en Hunze helpt kinderen en jongeren tot 18 jaar met gewicht- en eetproblemen.

,,Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat met de juiste multidisciplinaire aanpak gewicht- en eetproblemen goed te behandelen zijn”, zegt Elles Roorda. De diëtiste en leefstijlcoach van StudioLijn, adviesbureau voor Voeding maakt deel uit van het Eet-Team Aa en Hunze. ,,Dit is een samenwerking tussen de disciplines pedagogiek, diëtetiek, logopedie en fysiotherapie.”

Andere leden van het team zijn: Audrey van der Kooi-Brandsma, pedagoog en opvoedkundige van Pedagogische Praktijk Gieten, Eline Boers, logopediste bij Logopedie Bremer en Elise de Vries-de Boer, kinderfysiotherapeute en haptotherapeute bij Perdonfysiotherapie. 

,,Met een verwijzing van de huisarts, kinderarts, schoolarts of consultatiebureauarts kan het kind worden aangemeld en wordt er door het team een plan van aanpak gemaakt. De behandeling wordt vergoed vanuit de basisverzekering”, zegt Roorda. 

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij: Pedagogische Praktijk Gieten, Audrey van der Kooi, (ped.praktijk.gieten@gmail.com of  06 52073969) Informatie is ook te vinden op www.eet-teamaaenhunze.nl.