Jimm's Restaurant en Zalen waar het podium voor toneelverenigingen verdwijnt.
Jimm's Restaurant en Zalen waar het podium voor toneelverenigingen verdwijnt. (Foto: Henry Koops)

Geen podium meer in zalencentrum Jimm’s

Algemeen

GIETEN - De culturele verenigingen in Gieten hebben er een extra probleem bij. De uitbaters van Jimm’s Restaurant en Zalen hebben het podium uit hun horecapand verwijderd. Ze willen een ander invulling geven aan de ruimte.

Het verdwijnen van het podium is vooral een aderlating voor de toneelverenigingen die daar hun uitvoeringen hielden. Henk Santes vroeg wethouder Henk Heijerman of deze geruchten klopten. De wethouder wist van het verdwijnen van het podium af, maar het verandert niets aan de aanpak die al is ingezet”, geeft de wethouder aan die nog steeds stiekem hoopt dat het voormalige pand van Hotel Braams binnenkort zal worden verkocht. ,,We kunnen ondernemers niet verplichten. Door het verdwijnen van het podium ontstaat een extra probleem, maar we zijn druk bezig te kijken hoe we dit probleem op gaan lossen. Hierbij wordt vol gas geven.”

Op het moment dat de wethouder zijn uitspraken deed, was op hetzelfde moment een projectgroep bestaande uit leden van diverse vereniging bezig om de situatie te bespreken. ,,We hebben samen met Lindhorst huisvestingsadviseurs de tekst van de enquête besproken die binnenkort naar de vereniging wordt gestuurd”, zegt Wim Veenhof van de Commissie Dorpsbelangen. ,,We zullen vervolgens de verschillende scenario’s onder de loep nemen. Voor de zomer moet er een voorstel liggen.” (zie ook de Gemeentepagina in De Schakel)

Een van de ideeën is het verbouwen van sportzaal De Wendeling. Het college ziet dit als een mogelijkheid. De omwonenden van de sportzaal waren overvallen door de suggestie van B&W en trokken aan de bel. Volgens Heijerman is het een mogelijke suggestie en staat het nog lang niet vast dat hier een nieuwe accommodatie komt. ,,Ideeën blijven welkom. De buurtbewoners kunnen binnenkort een brief verwachten waarin we het proces uit leggen.”