Gieten heeft grote behoefte aan een accomodatie waar kan worden opgetreden, gerepeteerd en geexposeerd.
Gieten heeft grote behoefte aan een accomodatie waar kan worden opgetreden, gerepeteerd en geexposeerd. (Foto: Henry Koops)

Projectgroep zet in op drie mogelijke scenario’s voor Mfc Gieten

Algemeen

GIETEN – De werkgroep, die onderzoek doet naar een structurele oplossing voor huisvesting voor verenigingen in Gieten, wil voor de zomer drie mogelijk scenario’s presenteren aan de gemeenteraad. De Wendeling is genoemd als mogelijke locatie. Daarnaast zijn mogelijk nog andere opties mogelijk die meerwaarde hebben. De projectgroep gaat uit van twee bestaande locaties en een nieuwbouwoptie. Er wordt gezocht naar maximale multifunctionaliteit en efficiënt ruimtegebruik. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen en behoeften van verenigingen.

De wensen en behoeften voor deze multifunctionele accommodatie worden geïnventariseerd door het houden van een enquête. De werkgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van de verenigingen, ambtenaren van de gemeente Aa en Hunze en medewerkers van LindHorst huisvestingsadviseurs, heeft vorige week een enquête verspreid onder de verenigingen. ,,We hopen dat zoveel mogelijk verenigingen de vragenlijst in gaan vullen. We willen graag een zo breed mogelijk beeld van de wensen en behoeften van de verenigingen”, zegt Annelies Neuteboom namens de projectgroep. ,,We hebben zoveel mogelijk verenigingen aangeschreven, maar het kan zijn dat er verenigingen zijn die de enquête niet hebben ontvangen en toch hun bijdrage willen leveren. Zij kunnen het enquêteformulier opvragen via: Accommodatiegieten@aaenhunze.nl.. Graag inleveren voor 23 april.” 

Naast de enquête worden er verschillende gesprekken met verenigingen gevoerd in Gieten die directe nood ervaren in het vinden van een geschikte ruimte. Ook wordt er nagegaan wat het huidige aanbod is in Gieten voor vergader-, oefen- en uitvoeringsruimte. Er zal ook met ondernemers in Gieten worden gesproken. De tweede fase is een locatieonderzoek waarop er drie mogelijke locaties in beeld worden gebracht.

De projectgroep heeft de intentie uitgesproken een zorgvuldig proces te doorlopen en wil dit keer daadwerkelijk tot een goed en passend resultaat komen: een multifunctioneel centrum voor Gieten, gedragen door verenigingen en inwoners van Gieten en omstreken.