Margriet Dijkhuizen en haar collega Cynthia Roos met wie ze gaat samenwerken.
Margriet Dijkhuizen en haar collega Cynthia Roos met wie ze gaat samenwerken. (Eigen foto)

Margriet Dijkhuizen gaat door als reisbemiddelaar

Algemeen

GIETEN – Reisorganisatie D-Reizen ging begin april failliet. Het lijkt een moment voor Margriet Dijkhuizen uit Gieten om de reisbranche definitief vaarwel te zeggen, maar ze gaat nog door met het geven van reisadviezen.

Margriet Dijkhuizen is meer dan 25 jaar werkzaam in de reisbranche. In 2018 sloot de zelfstandig reisadviseuse zich aan bij D-Reizen. Door corona kreeg de sector het heel moeilijk. Ook Dijkhuizen beraadde zich over de toekomst en ze besloot het over een andere boeg te gooien. Ze nam De Kaaskoperij in Gieten over. De gedachte over wat ze met haar reisbureau zou doen schoof ze voor zich uit. 

Door het faillissement van D-Reizen kwam dit in een ander licht te staan, maar Dijkhuizen kan haar oude liefde nog niet helemaal aan de kant zetten. ,,Ik ga door als bemiddelaar. Ik onderhoud het contact met de klanten, alleen telefonisch of per mail. Ik stuur hun wensen door naar een collega die dan de reis voor de klant uitzoekt. Daar gaat de meeste tijd inzitten. Ik fungeer als tussenpersoon.” 

De Gieter reisadviseuse geeft aan dat ze eerst de klanten gaat helpen, die een reis bij haar hadden geboekt. De afhandeling van het faillissement is vertraagd door een onderzoek naar het mogelijk misbruiken van voorkennis over het faillissement door de directeuren van het bedrijf. Maar afgelopen weekend werd bekend dat er voor 42 miljoen euro aan vouchers is uitgegeven aan zo’n 22.000 klanten. ,,Stichting Garantiefonds Reisgelden zal de waarde van deze vouchers aan de consument uitbetalen”, aldus Dijkhuizen. ,,Er zijn momenteel onderhandelingen gaande tussen D-Reizen en overige partijen om een eventuele doorstart te realiseren. We moeten geduld hebben en afwachten wat hier uitkomt.”