Het 3,5 meter grote kruis van Dorpentocht 316 is onderweg naar Gieterveen
Het 3,5 meter grote kruis van Dorpentocht 316 is onderweg naar Gieterveen (Foto: Van Oost Media)

Dorpentocht 316 doet Gieterveen en Gasselternijveen aan

Algemeen

GIETERVEEN - Een groepje gemeenteleden van de PKN Kerk Gieterveen hebben zich maandagmiddag aangesloten bij de Dorpentocht 316. 

Het 3,5 meter grote kruis van Unite in Christ trekt tussen Pasen en Pinksteren door Noord-Nederland. Het kruis vertrok aan het eind van de middag uit Veendam op weg naar Gieterveen. Het clubje Gieterveners sloot zich aan bij de wandelaars uit Veendam. In Gieterveen werden ze onthaald met soep en broodjes. Daar kwamen meer gemeenteleden een kijkje nemen. Het kruis werd bij de kerk geplaatst als teken van hoop en van eenheid in Christus.

,,Het is mooi dat er wat gebeurd. De kerken zijn door het coronavirus al heel lang dicht. Kerkdiensten en -concerten gaan niet door. Het is fijn om even samen te zijn, al is het maar met een kleine groep”, zegt Hennie Ketelaar van de PKN Kerk. ,,De tocht trekt onderweg veel belangstelling. Mensen komen graag even kijken naar de wandelaars en het teken van hoop in deze moeilijke tijden.”

De deelnemers van Dorpentocht 316 genoten van de maaltijd. Na de soep was er een programma van een half uur bij de kerk. De teamleider van Unite in Christ had aandacht voor het thema van de tocht: Eenheid in Christus en de bloei van het dorp. Vervolgens werd er voor het dorp gebeden.

Het kruis gaat morgen in tegenstelling tot wat het programma eerder aangaf naar Gasselternijveen in plaats van Gieten. Ook daar zal het kruis en de wandelaars met open armen worden ontvangen.