Een klein deel van de opbrengst van de opschoonactie bij Gieten. (Eigen foto)
Een klein deel van de opbrengst van de opschoonactie bij Gieten. (Eigen foto)

Opschoonactie nabij bos Gieten

Algemeen

GIETEN - Een aantal cursisten van Jachthondenschool Aa en Hunze heeft een opschoonactie gehouden rondom het zandgat Homan Free, het Sekmeer, de heide en het water langs de Nijslootsweg. 

De school deed dit als waardering voor het gebruik van deze terreinen voor de trainingen van de jachthonden en dat veel waarde wordt gehecht aan een schone natuur. ,,Helaas zijn de laatste tijd mensen en honden gewond geraakt door glasscherven, open blikjes en andere scherpe voorwerpen langs en in het water”, vertelt Det Plat namens de opruimers. 

De opschoonactie werd, in overleg met de Gemeente Aa en Hunze, in verband met de coronamaatregelen in groepjes van twee personen uitgevoerd. Staatsbosbeheer stelde de benodigde afvalzakken en knijpstokken beschikbaar. ,,Na twee uur was helaas een bizar aanzienlijke hoeveelheid afval verzameld”, zegt Plat. ,,Autobanden met velg, kunstkerstboom, kerstkrans met verlichting, auto-onderdelen, bbq’s, vissnoeren, bidons en vooral glas, glazen en plastic flessen en veel bier- en energydrankblikjes. We hopen, dar nu het gebied weer is opgeschoond, dit minder uitnodigt om rommel achter te laten en dat dit prachtige gebied door een ieder wordt gerespecteerd en schoongehouden. Dan kunnen we er hopelijk zo lang mogelijk met elkaar veilig en plezierig wandelen en recreëren!”