Naarmate de zomer nadert, ontstaat meer werkgelegenheid in onder andere de landbouw.
Naarmate de zomer nadert, ontstaat meer werkgelegenheid in onder andere de landbouw.

Aantal WW-uitkeringen in Drenthe verder gedaald

Algemeen

AA EN HUNZE - Het aantal WW-uitkeringen in de provincie Drenthe is in maart met 236 gedaald. Een afname van de WW in maart is gebruikelijk door een groei van seizoenswerkgelegenheid richting het voorjaar. Als gevolg van de coronapandemie lag het aantal WW-uitkeringen in maart nog wel iets hoger dan vorig jaar.

Eind maart telde de provincie Drenthe 8022 WW-uitkeringen. Dat is 3,2 procent van de Drentse beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Drenthe nam in maart af met 236 (2,9 procent) ten opzichte van de vorige maand. Een afname van de WW in maart is gebruikelijk. Naarmate de zomer nadert, ontstaat meer werkgelegenheid in bouw, landbouw, horeca en uitzendsector. De WW nam dan ook vooral af in deze sectoren. Ook in de commerciële dienstverlening daalde het aantal WW-uitkeringen. Als gevolg van de coronapandemie lag het aantal WW-uitkeringen in maart nog wel iets hoger dan vorig jaar, al zijn de verschillen op jaarbasis de afgelopen maanden kleiner geworden.

In de gemeente Aa en Hunze bleef het aantal WW-uitkeringen in maart gelijk: 374. Momenteel zit 2,9 procent van de beroepsbevolking in Aa en Hunze zonder werk. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen in Aa en Hunze met 12,0 procent gestegen.

Eind maart telde Nederland 282.186 WW-uitkeringen. Dat is 3,0 procent van de beroepsbevolking. Een maand eerder waren er 286.059 WW-uitkeringen in Nederland. Landelijk nam het aantal WW-uitkeringen daarmee af met 3873 ten opzichte van februari (1,4 procent). In alle provincies nam het aantal WW-uitkeringen in maart af. Een jaar geleden telde Nederland 250.368 WW-uitkeringen. Daarmee steeg de WW in Nederland op jaarbasis met 31.818 uitkeringen (12,7 procent). De stijging van de WW op jaarbasis is in alle provincies zichtbaar.