Anne-Fleur Jonker, de nieuwe Miss Intercontinental Drenthe die Drenthe op de kaart gaat zetten.
Anne-Fleur Jonker, de nieuwe Miss Intercontinental Drenthe die Drenthe op de kaart gaat zetten. (Eigen foto)

Anne-Fleur Jonker uit Gieten is Miss Intercontinental Drenthe

Algemeen

GIETEN – De 18-jarige Anne-Fleur Jonker uit Gieten is tijdens de Miss Beauty of Drenthe 2020/2021 verkiezing verkozen tot Miss Intercontinental Drenthe. Ze mag Drenthe in augustus vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale.

De titel Miss Intercontinental staat voor echte powervrouwen tussen de 19 en 27 jaar met schoonheid, ambitie en intelligentie. ,,Het gaat om echte krachtige vrouwen die iets willen bereiken”, zegt de nieuwe Miss die aangeeft dat ze een tijdje gelden dit nog niet volop uitstraalde. ,,Toen ik bij de casting binnenkwam was ik nog een verlegen meisje. Ik heb in de aanloop naar de verkiezing veel geleerd en ben er tijdens de finale vol voor gegaan. En dat heeft geleid tot succes, want ik heb de titel gewonnen. Hoe leuk is dat?”, zegt ze enthousiast.

De studente Artiest Theater aan Kunst& Multimedia van het Noorderpoort werd via Facebook benaderd voor de verkiezing. ,,Ik kreeg een berichtje van Sanne Roffel van de Drentse organisatie of ik niet mee wilde doen. Ik ging helemaal opgetogen naar school en vertelde dat ik was gevraagd om mee te doen. Mijn klasgenoten vonden het geen goed idee. Ze vonden me niet mooi genoeg en raadden mij het af. Toen besloot ik er toch voor te gaan.”

Podiumervaring had ze door haar opleiding al, maar een missverkiezing is heel wat anders. ,,Ik had nog nooit op hakken gelopen. Ik heb echt moeten leren om met hoge hakken over de catwalk te lopen. Het is heel wat anders dan theater maken. Maar ik heb er veel van geleerd en het is superleuk om te doen.”

Ze straalde tijdens de finale in theater Geer Teis in Stadskanaal. Daar was geen publiek aanwezig. ,,Dat was wel jammer, want de aanwezigheid van publiek geeft mij juist extra energie. De uitslag was wel spannend. De Top 5 moest naar voren komen. Ik dacht toen: Het zal toch niet gebeuren. Maar het gebeurde wel. Ik werd Miss Intercontinental Drenthe. Dat is toch supertof. Ik had het echt niet verwacht. Het duurde een paar dagen voordat ik het mij echt realiseerde”, aldus de Gietense. ,,Toen ik mijn ouders belde moest mijn vader huilen. Hij was supertrots, net als mijn moeder.”

Jonker gaat haar studie aan het Noorderpoort afronden en zich voorbereiden op de landelijke finale in augustus. ,,Ik wil knallen en de Nederlandse titel binnenhalen. Ik wil Drenthe op de kaart zetten en laten zien dat we hier ook powervrouwen hebben”, aldus de Drentse miss die stiekem droomt van de nationale titel en wellicht zit er ook internationaal dan nog iets moois in het vat. ,,Dat zou mooi zijn. Ik ben aangenomen op de opleiding Docent Theater in Leeuwarden. Ik verwacht dat het met goede afspraken wel te combineren is. Het is superleuk om te doen en ik kan er veel van leren. Ik wil graag laten zien wat ik in mijn mars heb”, besluit ze vol ambitie. 

De Drentse verkiezing bestaat uit drie onderdelen. Lisanne Dekker uit Geesbrug werd Miss Beauty of Drenthe. Thaliya La Cruz uit Meppel werd verkozen tot Miss Teen of Drenthe.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding