Leerlingen gaan maandag weer naar het Dr. Nassaucollege.
Leerlingen gaan maandag weer naar het Dr. Nassaucollege.

Leerlingen maandag weer naar Dr. Nassaucollege in Gieten

Algemeen

GIETEN – De leerlingen van het Dr. Nassaucollege in Gieten zullen maandag weer allemaal naar school gaan. De middelbare scholen mochten afgelopen maandag weer open, maar de schoolleiding heeft deze week nog nodig om de heropening goed voor te bereiden. ,,Maar maandag gaan we weer voor de volle 100 procent open, zegt interim-schoolleider Els de Boer.

Er is binnen het schoolbestuur van het Dr. Nassaucollege de afgelopen weken flink over gesproken of het zinvol was om de scholen nog voor vijf weken volledig te openen. In het land waren ook veel scholen die de laatste periode voor de zomervakantie niet volledig open willen gaan. Het Dr. Nassaucollege heeft besloten om de tijd te nemen om de zaak goed te voorbereiden en vanaf maandag weer volledig open te gaan. 

,,We hebben net de examens achter de rug. De roosters moeten opnieuw gemaakt en de ruimten moeten ingericht worden. Dat vergt tijd”, zegt De Boer die aangeeft dat de situatie volgende week net zo wordt als in september toen het nieuwe schooljaar begon. ,,Leerlingen hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden, maar moeten deze afstand wel ten opzichte van de docent in acht nemen. De leerlingen trekken dan ook van lokaal naar lokaal. De docent blijf in het klaslokaal. De docenten dienen onderling ook anderhalve meter afstand te houden.”

Een ander dingetje dat landelijk voor ophef zorgde waren de zelftests die de leerlingen tweemaal per week zouden moeten uitvoeren. ,,Het is niet verplicht”, zegt De Boer. ,,Maar het is wel wenselijk. Het kan helpen besmettingen eerder te ontdekken en bij een positieve test kan er tijdig ingegrepen worden. Niet alle docenten zijn gevaccineerd dus is er nog angst voor besmettingen.”

De school heeft de ouders en de leerlingen geïnformeerd over de gang van zaken. ,,Ook bij de ouders is ongerustheid. Een groot deel van de ouders wil meewerken aan de voorgestelde maatregelen, maar er zijn ook ouders die het niet zien zitten dat hun kinderen tweemaal per week een zelftest moeten doen. De eerste reacties zijn al binnen, maar ik heb nog geen signalen ontvangen dat ouders hun kinderen thuis zullen houden. Dus ik verwacht maandag iedereen weer op school te zien.”