Automobilisten kunnen vrijdagavond en zaterdag niet over de N34
Automobilisten kunnen vrijdagavond en zaterdag niet over de N34 (Foto: Henry Koops)

N34 komend weekend afgesloten

Algemeen

REGIO - Autoweg N34 is komend weekend tussen de Frieslandroute (N381) en De Punt (A28) volledig afgesloten in verband met maai- en onderhoudswerkzaamheden. 

De weg gaat vrijdag om 20.30 uur dicht. De werkzaamheden duren tot en met zaterdag 23.59 uur. 

Omleidingsroute
Doorgaand verkeer uit de richting Emmen en Coevorden richting het noorden kan omrijden via de N381 (richting Drachten) en de A28 (richting Assen/Groningen). Verkeer komend uit de richting Assen/Groningen voor de richting Emmen/Coevorden kan omrijden via de A28 en de N381 (richting Emmen). Het knooppunt Gieten blijft bereikbaar. De omleiding wordt ter plaatse met borden aangegeven. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

Transferiums Gieten en Borger 
Het transferium Gieten blijft bereikbaar en ook het transferium bij Borger blijft bereikbaar voor bussen.

De omleidingsroutes zijn ook te vinden op www.provincie.drenthe.nl.

De provincie Drenthe maait de bermen van de provinciale wegen en vaarwegen ecologisch. De provincie sluit daarmee aan bij het landelijk beleid om bij het maaien rekening te houden met beschermde planten en dieren die zich in de berm bevinden.

In juni worden alleen bermstroken van 1.50 meter breed (gemeten vanaf de rand van het wegdek) gemaaid. De bermbegroeiing blijft - buiten de 1.50 meter die in juni wordt gemaaid - tot september/oktober staan. In september/oktober worden de bermen van wegen en de taluds van viaducten, kanalen en watergangen helemaal gemaaid. De watergangen (sloten) worden dan ook geschoond. Rotondes en zichthoeken worden twee keer per jaar gemaaid.