Foutparkeerders lopen kans dat hun auto wordt weggesleept.
Foutparkeerders lopen kans dat hun auto wordt weggesleept. (Foto: Henry Koops)

Betaald parkeren Gasselterveld gaat pas 23 juli in

Algemeen

GASSELTERVELD - Het betaald parkeren in recreatiegebied Het Gasselterveld is uitgesteld tot 23 juli. Door vertraging in het leveren van materialen en het verlenen van de Omgevingsvergunning kan het betaald parkeren niet deze maand worden ingevoerd. 

Staatsbosbeheer, de Provincie Drenthe en de Gemeente Aa en Hunze wilden het betaald parkeren deze maand invoeren om de druk op het gebied te ontzien. Vorig jaar ontstonden er op mooie zomerse dagen problemen met de aan- en afvoer van het verkeer naar de zwemplassen in het gebied. Dit leidde tot files op de N34, inwoners van Gasselte konden hun dorp niet meer bereiken en auto’s werden lukraak in de berm geparkeerd. 

De slagbomen zullen nu 23 juli in werking treden”, zegt boswachter Martijn Harms. ,,Mensen kunnen dan een plekje via website hetgasselterveld.nl reserveren. Een dagkaart gaat ongeveer zes euro kosten. Tot die tijd zullen we op piekdagen verkeersregelaars inzetten om de aanvoer in goed banen te leiden. Nieuw is wel de wegsleepregeling. Auto’s die verkeerd staan geparkeerd worden weggesleept, dit om ruim baan te geven aan de hulpdiensten. Ook zijn er bij de zwemplassen extra fietsenstallingen gerealiseerd en zijn er toiletunits geplaatst.”