Happy Stones van Wales zijn te vinden in Gieten.
Happy Stones van Wales zijn te vinden in Gieten. (Eigen foto)

Happy Stones in Gieten in teken van EK Voetbal

Algemeen

GIETEN - Wie momenteel door Gieten wandelt zou zo maar ergens een Happy Stone kunnen vinden. 

Een Happy Stone is een steen die door iemand mooi beschilderd is en vervolgens ergens wordt neergelegd om de vinder blij te maken. Als je zo’n steen vindt mag je deze meenemen naar huis, of op een ander plekje neerleggen om iemand anders een geluksmomentje te bezorgen. 

In Gieten wordt het momenteel veel gedaan. Een aantal kinderen, moeders en oma’s zijn vaak bezig met stenen beschilderen en ze te verspreiden in het dorp. Om de stenen een beetje te volgen is er een actieve Facebookgroep ‘Kei blij Gieten’. In deze groep komen regelmatig foto’s langs van blije kindjes die een mooie steen hebben gevonden”, zegt Ingrid Deelen. ,,Voor de komende weken heeft Ivonne Spieard iets extra’s bedacht, namelijk het EK Voetbal. Men is druk bezig series van elf stenen van een deelnemend land te maken.”

Dekelhem
De cliënten van de dagbesteding De Praotstee van Deklehem hebben ook happy stones geverfd. De grote organisator was Delta Fiber Netwerk die zorgde voor stenen, verf en wat lekkers bij de koffie. De cliënten en medewerkers werden onder het deskundig oog van Charlotte steeds creatiever en de stenen steeds mooier. De happy stones worden ook overal neergelegd in Gieten. ,,Dus mochten mensen ze vinden, ze zijn uniek en handgemaakt. Wij hebben er met elkaar veel plezier aan beleefd, het waren twee geslaagde middagen”, aldus Team Dagbesteding de Proatstee.