TFC de Bultenbroezers gaat weer een mtb-tocht houden.
TFC de Bultenbroezers gaat weer een mtb-tocht houden. (Eigen foto)

MooiWonen Midzomer MTB Toertocht Annen

Algemeen

ANNEN - TourFietsClub de Bultenbroezers zal op zaterdag 3 juli voor de eerste keer een Midzomeravond MTB Toertocht organiseren. Dit zal een hybridetocht zijn om risico’s in verband met corona voor deelnemers en vrijwilligers zo veel mogelijk te beperken.

,,Na zeer goede ervaringen met onze digitale versie van de afgelopen Snerttocht zijn we heel blij dat we natuurlijk nu ook weer een echte route kunnen uitzetten. Deze keer dus digitaal en uitgepijld. Dit alles om toch een mooie MooiWonen Zomer MTB toertocht aan te bieden”, aldus secretaris Harry Nijborg. ,,De tocht start tussen 16.00 en 18.00 uur vanaf de parkeerplaats van de sporthal. Er is een route van bijna 35 en één van 50 kilometer. Deze zijn zeer uitdagend en gaan door prachtige stukken rondom Annen.

Deelnemers kunnen zich digitaal aanmelden via inschrijving.nl. Er is een keuze uit de gepijlde route van 3 juli en een GPX-bestand. De laatste kan worden geüpload op de mobiel (fietsapp Komoot) of fietscomputer zoals bijvoorbeeld Garmin. De route kan dan op elk gewenst moment worden gefietst.

De tocht wordt verreden onder NTFU-gedragsregels met aandacht voor de natuur en volledig onder eigen verantwoordelijkheid en verkeersregels. Er is geen verzorging onderweg aanwezig.

,,Op deze manier kunnen we allen weer helemaal los en genieten van een prachtige route zonder dat we elkaar in de weg rijden. In deze hopelijk na-coronatijd kunnen we dan toch genieten van onze mooie hobby. Wij zijn benieuwd naar de ervaringen en foto’s van deze hybride MTB-zomertocht. Deze kunnen worden geplaatst op de Facebookpagina van TFC de Bultenbroezers. Onder de inzenders wordt een mooi prijsje verloot.”

.