Burgemeester Anno Wietze Hiemstra en houtkunstenaar Jeroen Boersma hebben het beeld Life Lines onthuld in de Hertenkamp in Rolde.
Burgemeester Anno Wietze Hiemstra en houtkunstenaar Jeroen Boersma hebben het beeld Life Lines onthuld in de Hertenkamp in Rolde. (Foto: Henry Koops)

Nieuw houten beeld in Hertenkamp in Rolde

Algemeen

ROLDE – Burgemeester Anno Wietze Hiemstra heeft vanavond onder het toeziend oog van de directbetrokkenen en belangstellende buurtbewoners een nieuw beeld onthuld in de Hertenkamp in Rolde. 

Het beeld De Vreugdedans, gemaakt door de bekende kunstenaar Kees Verkade, stond tot juli 2018 in de hertenkamp in Rolde. Dit bronzen beeld, eigendom van de gemeente Aan en Hunze, is van zijn sokkel gelicht en verdwenen. De daders zijn nooit gevonden en van het beeld is eveneens niets meer vernomen.

De gemeente voelde er niet voor om een nieuw beeld te laten plaatsen, maar wilde wel meedenken over een oplossing. Het bestuur van Stichting Hertenkamp Rolde was van mening dat er toch wel weer ‘iets’ moest verrijzen in het hertenkamp.

Er werd actie ondernomen, contact gezocht met plaatsgenoot en houtkunstenaar Jeroen Boersma. En zo ontstond het idee van een eikenhouten sculptuur, waarvan het hout afkomstig is van een boom die, vanwege verbouw van het ontmoetingscentrum De Boerhoorn, daar moest wijken. De boom blijft dus, in een andere vorm, toch behouden voor het dorp Rolde. De kunstenaar legde de levenslijnen vast in het kunstwerk dat de titel Life Lines heeft meegekregen. 

Dankzij diverse inzamelacties en donaties van onder meer de Stichting Rossing-Koops, is het benodigde bedrag bijeengebracht. De voorbereidende werkzaamheden zijn verricht door een vijftal vrijwilligers, die dagelijks een oogje in het zeil houden in het hertenkamp en in de weekends ook het voeren voor hun rekening nemen. Op de doordeweekse dagen wordt dit verzorgd door een aantal bewoners van De Trans in Rolde.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Burgemeester Anno Wietze Hiemstra, vrijwilliers van De Hertenkamp en houtkunstenaar Jeroen Boersma.
Het beeld De Vreugdedans van Kees Verkade dat werd gestolen uit de Hertenkamp.