He terrein in Rolde waar plannen zijn voor de bouw van veertien appartementen.
He terrein in Rolde waar plannen zijn voor de bouw van veertien appartementen. (Foto: Henry Koops)

Raad stemt in met appartementen aan Stationsstraat

Algemeen

ROLDE – S14R B.V. uit Ekehaar kan verder met het ontwikkelen van de bouwplannen op de locatie aan de Stationsstraat 14 in Rolde. De gemeenteraad gaf donderdag een ontwerpverklaring van geen bedenking af om af te wijken van het bestemmingsplan Rolde Dorp om de bouw van veertien appartementen mogelijk te maken. Alleen PvdA stemde tegen.

S14R B.V. wil veertien huur- en koopappartementen bouwen op de voormalige locatie van Multimate. Ook wil de projectontwikkelaar twee woningen op deze locatie bouwen. Voor deze woningen heeft de S14R B.V. nog geen omgevingsvergunning aangevraagd. Dat werd wel gedaan voor de appartementen. De plannen stuiten op veel tegenstand van de omwonenden en ook de fracties zien de realisatie van de twee woningen op deze locatie niet zitten. Volgens S14R B.V. zijn de twee woningen wel nodig om het plan rendabel te maken. 

Door de tegenstand haalde het college de twee woningen uit het besluit, zodat er alleen instemming kwam voor de veertien appartementen. De fracties waren verheugd dat de projectontwikkelaar weer in gesprek is met de eigenaren van het Stationskoffiehuis. Deze waren eerder bij de plannen betrokken, maar de communicatie tussen de partijen liepen stroef. De meeste fracties zien mogelijke bouwplannen op het terrein wel zitten, maar zullen de ontwikkelingen wel nauw in de gaten houden. PvdA’er Henk Santes vindt dat er nog veel werk aan de winkel is en is van mening dat de andere fracties lichtvaardig tegen de problematiek aankijken. ,,Er zijn veel stedenbouwkundige zaken die moeten worden opgelost en door nu in te stemmen is er straks geen weg meer terug.” Dat was tegen het zere been van Bertus Reinders van Combinatie Gemeentebelangen. ,,We hebben hier goed en gedegen over gesproken. Wij willen verdere ontwikkelingen een goede kans geven.”

Zie ook: ‘Twee woningen nodig om plan rendabel te maken’ en Veel vragen over bouwplannen aan Stationsstraat Rolde.