De locatie aan de Oude Groningerweg in Gieten waar tien woningen komen.
De locatie aan de Oude Groningerweg in Gieten waar tien woningen komen. (Foto: Henry Koops)

Raad stemt in met wijkje aan Oude Groningerweg

Algemeen

GIETEN - De gemeenteraad van Aa en Hunze heeft ingestemd met de realisatie van een nieuwe groene wijk aan de Oude Groningerweg in Gieten. In het nieuwe wijkje komen tien vrijstaande koopwoningen.

De gemeenteraad stemde in 2012 in met de bouw van een woning op het perceel van 1,6 hectare van het voormalige hertenkampje nabij de begraafplaats in Gieten. Deze woning is er nooit gekomen en het terrein ligt al enige tijd braak. De eigenaar wil er nu dus tien vrijstaande woningen bouwen. 

Alle partijen stemden in met het woningbouwvoorstel, al waren er wat kleine kanttekeningen. Zo waren er zorgen over de bomen en de bossingels op het terrein Die moeten volgens wethouder Henk Heijerman blijven staan.” Het plan voorziet in de realisatie van een nieuw woongebied met een ruime en groene opzet. Het behoud van het bestaande groene karakter van het gebied, met beschermwaardige bomen vormt een belangrijk uitgangspunt. Daarnaast voorziet het plan ook in de aanleg van nieuw groen. Zo ontstaat een woongebied met een parkachtige setting.”

Volgens de wethouder is het dus een mooi plan, waarvan de kavels in mum van tijd waren verkocht. Dat stoorde GroenLinks-raadslid Lukas Koops. ,,De kavels worden al te koop aangeboden nog voordat de gemeente toestemming heeft gegeven voor het plan. Dat wekt irritatie op.” Tegen de plannen zijn geen zienswijzen ingediend. 

De VVD en het CDA stellen nog wel vragen over de verhoging van de geluidsnorm. Het terrein ligt vlakbij de N33 en onderzoek wijst uit dat de herrie van die weg niet helemaal onder de huidige geluidsnormen kan blijven. ,,De geluidsnormen zijn iets opgerekt. Dat wil zeggen dat het aantal toegestane decibellen hoger mag zijn dan op dit moment op die plek is toegestaan. Dat is een bevoegdheid van het college. De huidige kopers weten dit, maar het wordt het besluit wordt ook vastgelegd bij het kadaster om klachten van toekomstige bewoners te voorkomen.”