Het team dat Café 't Lutkenend in Gasselte tot een succes wil maken.
Het team dat Café 't Lutkenend in Gasselte tot een succes wil maken. (Eigen foto)

Eindelijk weer naar de kroeg in Gasselte

Algemeen

GASSELTE - De Gasselters kunnen sinds vorige week zaterdag eindelijk weer naar het café in eigen dorp. Sinds de Kruimel ruim 10 jaar geleden besloot te stoppen als kroeg kon dat niet meer. Carolien Pepping van de trouw- en feestlocatie kwam met het idee om met Café ’t Lutkenend te starten.

Carolien Pepping kocht twee jaar geleden samen met haar man Dries hun droomhuis, aan het Lutkenend in Gasselte. Dries was van plan dit als jachtcafé en proeflokaal te gaan gebruiken. Het mocht helaas niet zover komen, hij overleed kort daarna aan kanker.

Carolien besloot om toch iets te gaan doen op dit mooie plekje in Gasselte en heeft het omgetoverd tot een prachtige bruine kroeg met een gezellig terras. Het café is alleen op zaterdag open, want ze doet dit erbij, naast haar eigen bedrijf. Ze gaat dit samen doen met behulpzame dorpsgenoten die vroeger al stamgast in de Kruimel waren.

,,Er is Hertog Jan aan de tap, ook een speciaal biertje van t fust, Gin-Tonic is in de zomer aanbieding, de saté wordt gemaakt volgens recept van Dries en er zijn bitterballen of een lekkere borrelplank”, vertelt Pepping. ,,Ik hoop dat het een fijne plek wordt waar men nieuwe mensen kan ontmoeten en oude bekenden weer tegenkomt. Een plek om te terrassen, borrelen, socializen, kletsen, dansen en een sateetje te eten. We draaien muziek uit de jaren 70, 80 en 90. Muziek voor onze doelgroep. We gaan open om 16.00 uur en om 23.00 uur gaat het laatste rondje erin. Het wordt dus zeker geen nachtkroeg. Maar iedereen is welkom.”

Het café is gevestigd aan ‘t Lutkenend 8 in Gasselte.