De dienstverlening van de Gemeente Aa en Hunze laat te wensen over.
De dienstverlening van de Gemeente Aa en Hunze laat te wensen over. (Foto: Henry Koops)

Dienstverlening Aa en Hunze moet beter

Algemeen

AA EN HUNZE – De dienstverlening van de Gemeente Aa en Hunze moet beter. Het is een terugkerend probleem waar de raadsfracties burgemeester Anno Wietze Hiemstra tijdens de behandeling van de Bestuursrapportage 2021 andermaal op wezen.

Inwoners krijgen geen antwoord op hun mail en worden niet tijdig teruggebeld. ,,Het is een terecht punt”, geeft de burgemeester toe. ,,We hebben al verbeteringen aangebracht en we hebben te maken gehad met een technische storing in de telefooncentrale. Maar het is een aandachtspunt. Waar zitten de knelpunten? We moeten terug naar het gewenste niveau. Op welke termijn moeten inwoners worden teruggebeld? Als ambtenaren het antwoord niet weten, moeten ze dit aangeven en zeggen dat het zullen uitzoeken. De bellers zullen dan binnen een bepaalde termijn moeten worden teruggebeld. Ook mails mogen niet weken onbeantwoord blijven liggen. En als er capaciteitsproblemen zijn, moeten mensen worden geïnformeerd over de voortgang. Het kan niet zo zijn dat we niets van ons laten horen.” 

Hiemstra geeft aan met dit probleem meer de diepte in te willen. ,,We zullen het probleem projectmatig aan moeten pakken. Dat moet dan in uitmonden in concrete acties in het najaar. Ik zal er dan bij uw raad op terugkomen.”