Jobing Gasteren viert vanaf komende week het honderdjarig bestaan.
Jobing Gasteren viert vanaf komende week het honderdjarig bestaan.

Jobing Gasteren viert het honderdjarig bestaan

Algemeen

GASTEREN - Jobing Gasteren viert deze zomer het honderdjarig bestaan.

Op 9 augustus 1921 heeft Jan Jobing het bedrijf van de heer J.F. Heere in Assen overgenomen. Op dat moment is ‘J. Jobing & Zn. (Dirk) - handel in antieke en nieuwe meubelen, antiek porselein, koper en tin’ ontstaan. Naast handel in antieke meubelen was ook het restaureren van antieke meubelen een belangrijk onderdeel van het bedrijf. De zaak was tot halverwege 1972 gevestigd aan de Molenstraat in Assen. In de ruim 50 jaar dat het bedrijf is Assen gevestigd was, zaten er drie generaties Jobing in de zaak.

De derde generatie - de broers Jan en Harry (zonen van Dirk) - heeft in juni 1972 het bedrijf van Assen naar Gasteren verhuisd. In een karakteristieke boerderij hebben zij de handel en restauratie van antieke meubelen voortgezet. Nadat in 2004 Jan uit het bedrijf is gestapt, is Harry samen met zijn vrouw Trijn nog tot eind 2017 doorgegaan. Op 1 januari 2018 hebben Alida (dochter van Harry en Trijn) en Jan Woltman als vierde generatie de zaak voortgezet onder de naam ‘Jobing Gasteren’.

Doordat er de laatste jaren nauwelijks nog belangstelling is voor antieke meubelen, hebben zij het roer omgegooid. Jobing Gasteren is nu een sfeervolle winkel waar men kan winkelen voor binnen en buiten. Het wisselende assortiment bestaat uit woon- en tuindecoraties, kleinmeubelen voor binnen, tuinmeubelen en streekproducten. Sober, stoer, landelijk, eigentijds en vooral divers. Veel mensen weten Jobing Gasteren dan ook te vinden als er in of om het huis iets veranderd gaat worden, of voor een leuk cadeau. Ondanks dat de handel in antiek gestopt is, is Jobing nog steeds een vertrouwd adres voor de restauratie van antieke meubelen.

Vanaf komende week gaat Jobing Gasteren het honderdjarig bestaan vieren door vier keer een week 10 procent korting te geven. De eerste week is van zondag 8 augustus tot en met zaterdag 14 augustus 2021. ,,Houd voor week 2, 3 en 4 onze website, Facebook en advertenties in de gaten. Wij verwelkomen u graag in onze winkel.”