Een djembéworkshop is één van de activiteiten tijdens de actiemaand Gekleurd Grijs in Actie! in Aa en Hunze.
Een djembéworkshop is één van de activiteiten tijdens de actiemaand Gekleurd Grijs in Actie! in Aa en Hunze.

Culturele sector in Aa en Hunze opent de deuren voor senioren

Algemeen

AA EN HUNZE - De Drentse actiemaand Gekleurd Grijs in Actie! vindt dit jaar in september plaats. Senioren kunnen de hele maand bij tal van culturele organisaties speciale activiteiten volgen. De actiemaand valt samen met de Drentse Uitmaand, met allerlei culturele festiviteiten voor jong en oud. 

Senioren in de provincie Drenthe hebben vanwege corona anderhalf jaar weinig cultureels kunnen ondernemen. De culturele sector ontvangt ze nu weer met open armen met workshops muziek, theater, dans en beeldende kunst, tentoonstellingen en voorstellingen. Ook in de gemeente Aa en Hunze is van alles te doen. In Gasselternijveen vindt een djembéworkshop plaats in Harry’s Trommelhok en het Yoga Meditatie Klankcentrum biedt tijdens de actiemaand yogalessen aan. In Gieten organiseert dansschool Out of Control een dansworkshop rond een stoel. Deze workshop is ook geschikt voor deelnemers die minder goed ter been zijn. Senioren die hun kennis willen vergroten over architectuur en duurzaam bouwen kunnen in het Warmejashuis in Anloo terecht en Landschapsbeheer Drenthe organiseert een informatieve snoeisessie rond de jeneverbes. Op de website www.gekleurdgrijs.nl zijn data, tijden en prijzen van alle activiteiten te vinden.

De achtste editie van Gekleurd Grijs in Actie! had in april moeten plaatsvinden, maar werd vanwege corona voor de tweede keer op rij afgelast. Het gevolg is dat de maand nu samenvalt met de Drentse Uitmaand, de maand waarin inwoners van Drenthe worden gewezen op het nieuwe culturele seizoen, met cursussen, voorstellingen en evenementen. Jong en oud zijn bij al deze activiteiten van harte welkom.