'Een mooie en sprookachtige setting in de openlucht', aldus The Forces Sweethearts.
'Een mooie en sprookachtige setting in de openlucht', aldus The Forces Sweethearts. (Eigen foto)

Speulkoel Anloo viert eerste lustrum

Algemeen

ANLOO - Het Openluchttheater de Speulkoel in Anloo heeft zaterdag zijn éérste lustrum gevierd met een gratis concert voor de inwoners van Anloo en de andere trouwe bezoekers. Het concert werd verzorgd door ‘The Forces Sweethearts’ een damestrio, dat meerstemmig een prachtige selectie zong van populaire liedjes uit de jaren 30, 40 en 50 van de vorige eeuw.

De Speulkoel is het openluchttheatertje van Rondom Magnus. Dit was in de jaren dertig van de vorige eeuw de naam van de ‘speelplek’  die werd aangelegd in het Speulkoelbos, met zitbanken gemaakt van uitgestoken zoden. Het was enkele tientallen jaren in gebruik en werd daarna bijna vergeten. De plek is weer opgeknapt en als sfeervol theater ingericht. Hiervoor is in 2016 de Stichting Rondom Magnus opgericht met als doelstelling het organiseren van culturele activiteiten, zoals muziek, dans, theater, toneel, kleinkunst en dergelijke.

Het aantal bezoekers voor de lustrumviering was door corona beperkt tot 70. ,,We hadden deze avond natuurlijk heel graag met een ouderwetse volle bak van 150 toeschouwers gevierd”. zegt voorzitter Albert Hovius. Het publiek was laaiend enthousiast, en beloonde het trio aan het eind met een daverend applaus. Waarna als toegift iedereen uit volle borst meezong met de nostalgische evergreen van Vera Lynn, ‘We’ll meet again’. The Forces Sweethearts vertelden dat ze nog nooit in hun carrière in een zo mooie en sprookachtige setting in de openlucht hadden opgetreden: ,,We zouden heel graag volgend jaar terug willen komen.” Er is dus kans op een herkansing.

Meer informatie is te vinden op: www.rondommagnus.nl

The Forces Sweethearts komen graag terug naar de Speulkoel.