Henri Eissen en Francien van Vooren zijn beiden 12,5 jaar in dienst bij de brandweer in Gasselternijveen. (foto: Arjen Kuiper)
Henri Eissen en Francien van Vooren zijn beiden 12,5 jaar in dienst bij de brandweer in Gasselternijveen. (foto: Arjen Kuiper)

Jubilarissen bij brandweer Gasselternijveen

Algemeen

GASSELTERNIJVEEN - De brandweer in Gasselternijveen heeft woensdagavond twee brandweerlieden gehuldigd vanwege hun 12,5-jarig dienstverband.

Dat gebeurde, conform de huidige coronamaatregelen, tijdens de jaarlijkse korpsavond. Tijdens deze avond werd teruggekeken op het afgelopen jaar en werden brandweermensen die een diploma of jubileum hadden behaald in het zonnetje gezet. Francien van Vooren en Henri Eissen werden beiden gehuldigd omdat ze 12,5 jaar in dienst zijn bij de post in Gasselternijveen. Ze ontvingen hiervoor een oorkonde en een bos bloemen. Omdat Francien ook werkzaam is bij de brandweerpost van de Veiligheidsregio Groningen in Groningen kreeg zij de oorkonde via een livestream uitgereikt door Sonja Kesselmans.  

Ook werd stil gestaan bij het vertrek van een brandweerlid, die de brandweerpost in Gasselternijveen na een dienstverband van 10 jaar verlaat. Hij ontving uit handen van burgemeester Anno Wietze Hiemstra van de gemeente Aa en Hunze een medaille openbare orde en veiligheid. Mick Wardenburg en Joran Wilts kregen daarnaast hun diploma Manschap uitgereikt.