Volksmuziekgroep Oasj.
Volksmuziekgroep Oasj. (Eigen foto)

Culturele Vereniging Rolde begint seizoen met Oasj

Algemeen

ROLDE/NOOITGEDACHT - Het culturele programma 2021-2022 van de Culturele Vereniging Rolde zal op 22 september beginnen met een concert van volksmuziekgroep Oasj. Het optreden begint om 20.30 uur en wordt gegeven in het Business Centre van Hof van Saksen. 

Vijf ervaren muzikanten spelen een breed scala aan vocale en instrumentale volksmuziek uit heel Europa en de Joodse wereld aangevuld met eigen composities. Een vlotte Balkandans in 7/8e wordt afgewisseld met een Ierse melodie; een Griekse dans volgt op een melancholisch lied uit de Joodse wereld. 

Muziek uit allerlei windstreken met een lach en een traan. Muziek om bij weg te dromen en melodieën waarbij het lastig is om stil te blijven zitten. De arrangementen ontstaan tijdens het repeteren en daardoor krijgt het repertoire een eigen kleur. 

Oasj maakt gebruikt van allerlei akoestische instrumenten: accordeon, viool, mandoline, gitaar, contrabas, piano, trompet, tin whistle en percussie. 

De musici van Oasj zijn: Anke Wijmenga (accordeon,) Gerben Renting (percussie), Gert Oostergetel (contrabas, gitaar, piano), Miranda Manrho (viool en mandolin), Pieter de Roest (piano, gitaar en blaasinstrumenten).

Reservering (noodzakelijk) via secretaris.CVR@outlook.com of 0592-242658.