De jaarlijkse Boekenmarkt in Rolde was een succes.
De jaarlijkse Boekenmarkt in Rolde was een succes. (Eigen foto)

Boekenmarkt rondom Jacobuskerk in Rolde groot succes

Algemeen

ROLDE- De jaarlijkse boekenmarkt in Rolde heeft zaterdag een bedrag van bijna 2600 euro opgeleverd. Er is maar liefst 50 meter boeken verkocht, oftewel bijna de hoogte van de Rolder toren. De opbrengst van deze dag komt ten goede aan het behoud en onderhoud van het baken van Rolde, de Jacobuskerk.

,,Net als vorig jaar was de boekenmarkt ook dit jaar in aangepaste vorm, buiten, rondom de Jacobuskerk. Voor de openingstijd om 10.00 uur stonden er al vele mensen te wachten. De hele dag was het een komen en gaan van mensen en gelukkig bleef het weer goed. De kerk was deze dag open in het kader van de Open Monumentendag, er was een marktcafé, een kraam van het Rolder Historisch Gezelschap, een kraam van de Stichting Behoud Rolder Kerk met onder andere ‘Jacobuswijn’ en uiteraard vele kramen met meters geschonken boeken”, aldus Henriëtte Meijer van de Stichting Behoud Rolder Kerk die terugkijkt op een succesvolle dag, die mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers mogelijk werd gemaakt.

Mensen die boeken willen schenken voor de volgende boekenmarkt kunnen contactgegevens vinden op de website www.rolderkerk.nl.