De prijswinnaars van de Weegwedstrijd met in het midden Barelt Schuiling (winnaar) en naast hem Hendrik Popken en Annemiek Visser.
De prijswinnaars van de Weegwedstrijd met in het midden Barelt Schuiling (winnaar) en naast hem Hendrik Popken en Annemiek Visser. (Eigen foto)

Barelt Schuiling kweekt grootste patisson

Algemeen

ANNEN - Barelt Schuiling heeft de jaarlijkse Weegdag op zijn naam gezet. Hij werd gevolgd door Annemiek Visser en Hendrik Popken. 

Een vriendengroep uit Annen voert ieder jaar een kweekopdracht uit. Van zonnebloem tot tomaten en snijbonen. Alles kan voorbijkomen. Dit jaar moesten de kwekers een patisson kweken. Voor velen een onbekende vrucht. Google werd dan ook veelvuldig geraadpleegd om tot een goed kweekresultaat te komen. Alles werd dan ook uit de kast gehaald om met de felbegeerde beker aan de haal te gaan. Er is één spelregel: de vrucht moet aan de plant vast zitten tijdens de juryronde. 

De juryleden gingen op de fiets bij elke kweker het resultaat bekijken. Tot grote verbazing van de jury zagen zij bij sommige kwekers courgettes en zelfs een watermeloen aan de plant zitten. Hoezo bijna alles is geoorloofd. Hilariteit alom dus.

De kweekresultaten liepen nogal uiteen. Vruchten van 5 gram tot 2,5 kilo kwamen langs. Barelt Schuiling ging met de hoofdprijs aan de haal. De pechprijs was voor Ronald Zoetebier. Hij had de pech dat zijn hond de patisson voor een lekker hapje aanzag. De prijs voor grootste valsspeler ging naar Hendrik Popken. Hij wilde de jury verleiden door een watermeloen voor patisson te laten wegen. Gelukkig was de jury nog nuchter genoeg die twee vruchten uit elkaar te houden.

Na een geweldige middag ging het feest ‘s avonds onder het genot van een hapje en drankje tot in de late uurtjes door. De kwekers kijken dan ook terug op een zeer geslaagde dag.