De selectie van Rolder Boys.
De selectie van Rolder Boys. (Foto: Janny Dekker)

Rolder Boys wil bovenin meedoen

Algemeen

ROLDE – Rick Slor is de nieuwe hoofdtrainer die Rolder Boys naar een mooie klassering in de Tweede klasse L moet brengen. Hij neemt het stokje over van Kenny Koning die na twee seizoenen naar Valthermond vertrok. 

De voormalige profvoetballer is niet geheel onbekend in Rolde. Hij liep al een jaartje mee als assistent. ,,Er is weinig verloop geweest. Per Kirchhoff is overgekomen van LTC en Jorn Kuik en Dennis Takens,  twee A-junioren, zijn opgenomen in de selectie. Daar staat tegenover dat Jeroen in ’t Veld en Danny Hingstman naar LTC zijn gegaan.” Met laatstgenoemde verliest de ploeg scorend vermogen. ,,Ja, Danny pakte regelmatig een goaltje mee. Maar hij is er niet meer en dat moet de ploeg dan maar oplossen. In de drie oefenwedstrijden, waarin de ploeg minimaal driemaal scoorde, hebben andere spelers dit opgepakt. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit goedkomt.”

Slor heeft een brede selectie. ,,Het is een grote groep en dat is prettig werken. Daarnaast is er ook een goede groep van onder 19. Het zal mooi zijn als enkele spelers van deze lichting aansluiting vinden bij de selectie. Daar willen we bij Rolder Boys graag naar toe” 

Rolder Boys is de laatste tien jaren een stabiele tweedeklasser met enkele uitstapjes naar de Eerste klasse. Voor Slor is er geen druk om te moeten promoveren. ,,Ambitie is er altijd. We hebben lang stilgelegen, dus het is moeilijk in te schatten hoe de ploegen ervoor staan. We willen in Rolde altijd meedoen om de topposities, maar we hoeven niet perse kampioen te worden. Uitzicht op de nacompetitie is mooi.”

De Veendammer noemt GVAV Rapiditas en Helpman als mogelijke titelkandidaten. ,,Ook Valthermond en Stadskanaal hebben goede ploegen. En daar moet Rolder Boys zich tussenvoegen en als het kan natuurlijk nog ietsjes beter.” 

Slor noemt Valthermond en Stadskanaal. Clubs waar hijzelf, naast het trainen van de Jeugd van FC Emmen, lange tijd actief was. ,,Ik heb daar met veel plezier gewerkt. En dat je deze ploegen dit seizoen treft is alleen maar leuk. Dat zijn wedstrijden voor mij om naar uit te kijken.”

Rolder Boys mocht voor het komend seizoen een nieuwe hoofdsponsor begroeten. Zie ook: https://www.schakel.info/nieuws/algemeen/30094/nieuwe-hoofdsponsors-voor-rolder-boys

Selectie
Michel Bakker, Steijn Bloembergen, Mark Braamskamp, Raimo Bruinsma, Ryan Bruinsma, Niek Dubbelboer, Daan Elting, Robin Geertsma, Joost Hanning, Ferdie Hidding, Sander Jansen, Thomas Keun, Per Kirchhoff, Jeroen Knol, Jasper Kroon, Jorn Kuik, Gillis Laernoes, Mark Lenting, Gerben Mid, Marnick Ottens, Rutger Sipma, Toine Slor, Niels Stoffers, Frank Suurd, Pieter Suurd, Jonah Tahalele, Dennis Takens, Rutger Tuin, Sander Tuin, Stijn Wolfkamp, Tom Wolfkamp en Mirko Zwart. 

Rick Slor: 'We willen in Rolde altijd meedoen om de topposities, maar we hoeven niet perse kampioen te worden.'