Eext kende afgelopen seizoen een sterke start van het seizoen met 9 punten uit 3 wedstrijden.
Eext kende afgelopen seizoen een sterke start van het seizoen met 9 punten uit 3 wedstrijden. (Eigen foto)

VV Eext wil stabiele vierdeklasser worden

Algemeen

EEXT – Met realistisch voetbal een stabiele vierdeklasser worden. Dat is de doelstelling waarmee Eext zich schrap zet voor het komende seizoen.

Na vijf seizoenen in de vijfde klasse te hebben gespeeld, mocht Eext het afgelopen jaar een niveau hoger proberen. Met negen punten uit drie duels schoot de ploeg van trainer Hemmo Kuipers als een komeet uit de startblokken. Kuipers kijkt dan ook met gemengde gevoelens terug op het coronaseizoen. ,,Aan de ene kant trots en zeer tevreden, want we kwamen van behoorlijk ver. En als je dan als absolute underdog direct negen punten uit drie wedstrijden pakt… Dat is niet niks. Maar aan de andere kant: we kopen er niets meer voor. We beginnen weer op nul.”

Kuipers zag Arnold Schuitema en Jasper Dieden vertrekken bij Eext. Zij vervolgen hun carrière bij respectievelijk Bareveld en SVZ. Daar tegenover staat de komst van drie spelers uit de eigen jeugd: Emiel Enting, Wessel Greving en Stijn Poortman. Verder heeft Eext een O27-team samengesteld, met daarin zeven spelers op wie Kuipers een beroep kan doen als de nood aan de man is: Jan Enting, Remko Feij, Rens van der Gaag, Henk Martens, Rob Piening, Gudo Rietman en Stein Rietman.

De voorbereiding van Eext op het nieuwe seizoen verliep met horten en stoten. Twee oefenwedstrijden werden op het laatste moment afgelast en de spelers kampen met een gebrek aan ritme en fitheid. Kuipers: ,,We zijn de voorbereiding direct al anders ingegaan. Plezier en het samen mogen zijn staat voorop. Dat heb ik de groep vanaf dag één duidelijk gemaakt. We hebben extra tijd nodig om het niveau van onze vorige twee voorbereidingen aan te tikken. Dat valt niet mee, maar we zullen erin slagen. Het vertrouwen is groot.”

Doordat er inmiddels bijna anderhalf jaar nauwelijks is gevoetbald, heeft Kuipers geen goed beeld van de tegenstanders in de vierde klasse C. Zijn doelstelling is exact dezelfde als een jaar geleden: ,,Dat Eext in een gestaag tempo een stabiele vierdeklasser wordt. En dat door middel van realistisch voetbal. Dat is mijn handelsmerk.”

Selectie:
Jonas Buiter, Niels Buiter, Yoran Cloo, Emiel Enting, Wessel Greving, Roelof Harms, Anne Hofsteenge, Jasper Kievit, Bart Kuik, Jack Lammerts, Alex Martens, Max Martens, Berni Nijhof, Erwin Poelman, Stijn Poortman, Ruben Raterink, Nick Schwankhaus, Wilco Stolwijk en Gert Warring.