Bluesliefhebbers zijn samen te horen in Spijkerboor.
Bluesliefhebbers zijn samen te horen in Spijkerboor. (Eigen foto)

Bluesspektakel in Café ‘t Keerpunt in Spijkerboor

Algemeen

SPIJKERBOOR - Een bijzonder gezelschap bluesmuzikanten zal op woensdag 13 oktober Spijkerboor aandoen. Leden van Barrelhouse en Harlem Lake spelen op die avond in café t Keerpunt. De avond begint om 20.30 uur. 

Bluesmuzikanten met pure liefde voor de blues treden heel graag samen met anderen op, buiten hun geijkte paden. Dat geldt voor grote, internationale, namen (zet voor de lol eens op een rijtje met wie B.B. King allemaal heeft samengespeeld), maar ook voor de muzikanten dichtbij huis. Denk bijvoorbeeld aan Barrelhouse met Albert Collins.

Het is nu een paar jaar geleden dat in het café van Duycker in Hoofddorp een, toen nog schuchter, meisje in de pauze van het optreden van Johnny Laporte met Johnny Feel Good, de stoute schoenen aantrok en kwam vragen of ze na de pauze even mee mocht doen. Janne Timmer was dat, toen 19 jaar oud. Er werd afgesproken om een slowblues in G te doen, en dan zien we wel. Iedereen was stomverbaasd over wat ze hoorden en zagen. Het publiek, de band, met Johnny Laporte voorop. 

Nu krijgt dit bluessprookje een vervolg. Laporte’s Barrelhouse-collega Tineke Schoenmaker en Julian Rijken, zoon van Laporte, sluiten, uiteraard met Laporte, aan bij Harlem Lake Trio, de band waarvan Timmer nu de frontvrouw is. Harlem Lake (voorheen de Dave Warmerdam Band) treedt in meerdere gedaantes op. Soms als trio, soms als 12-piecespektakel met blazers. Nu dus als trio, samen met nog een trio bijzondere mensen. 

De warme, rijpe stem van Schoenmaker gaat de symbiose aan met het brutale, onbevangene, van Timmer. De gitaar van Laporte duelleert met de gitaar van Sonny Ray, een absolute belofte op zijn instrument. En dan zijn daar de authentieke Hammond en piano van Dave Warmerdam, dan dragend, dan schreeuwend om aandacht. Julian Rijken steunt dit alles met percussie, piano, cajon en slechts een snaredrum. Daarmee weet hij de vijf anderen vooruit te duwen, als is hij een complete ritmesectie.

Voor meer informatie: www.stichtingmoor.nl