De bakfiets van de Nationale Sportweek deed Gasselternijveen aan.
De bakfiets van de Nationale Sportweek deed Gasselternijveen aan. (Foto: Gemeente Aa en Hunze)

Nationale Sportweek in Aa en Hunze

Algemeen

AA EN HUNZE - Een week lang sporten in de gemeente. Ieder jaar wordt de Nationale Sportweek landelijk georganiseerd met een aantal steden als hostcity. Dit jaar was de Nationale Sportweek te gast in Coevorden. Met Coevorden als hostcity werd in Drenthe breed ingezet op sport in de hele provincie.

Een week lang reed de Drentse bakfiets door alle gemeenten van de provincie. Afgelopen zaterdag reed de Drentse bakfiets door de gemeente Aa en Hunze. Allereerst werd er langs het net geopende watertappunt bij basisscholen J. Emmens en ’t Kompas gefietst. Om vervolgens naar het Nieveenster sportpark te fietsen waar Team Sport groots had uitgepakt met diverse activiteiten.

Er was met de pannakooi, springkussens en boogschieten niet alleen aandacht voor de jeugd. De Oldstars van voetbalvereniging Gasselternijveen gaven een fraaie demonstratie wandelvoetbal. ,,Wandelvoetbal, het woord zegt het al. Als rennen niet meer gaat, maar voetbal één van je grootste hobby’s is. Dan is wandelvoetbal een uitkomst. In beweging en sociale contacten op doen met een bak koffie achteraf”, zegt Wim Vos, van Team Sport Aa en Hunze.

Het was een dag met aandacht voor sport, ontmoeten, inclusiviteit en gezondheid. Harrie van der Heide van kantinebeheer v.v. Gasselternijveen vertelde zijn verhaal over de gezonde sportkantine, waar de club zich voor inzet. Ze hopen in de loop van het jaar de hoogste badge in ontvangst te mogen nemen.

,,Een geslaagde dag”, aldus Maarten Snoep van Team Sport. ,,Wij hopen met deze dag een bijdrage te leveren aan het plezier in sport, een gezonde leefstijl en meer bewegen voor kinderen.”

Het watertappunt bij de scholen in Gasselternijveen.
Er werd gezonde dingen uitgedeeld tijdens de sportdag.
Er werd fanatiek gestreden tijdens het wandelvoetbal.
Veel activiteiten op sportpark De Hondsrug in Gasselternijveen.