Statushouders en vrijwilligers van Vluchtelingenwerk konden elkaar weer ontmoeten.
Statushouders en vrijwilligers van Vluchtelingenwerk konden elkaar weer ontmoeten. (Eigen foto)

Statushouders en vrijwilligers maken frisse start

Algemeen

GIETEN - Statushouders en vrijwilligers van VluchtelingenWerk Noord-Nederland hebben afgelopen zaterdag een Frisse Start gevierd.

Veel organisaties, waaronder VluchtelingenWerk hebben door corona een moeilijke tijd achter de rug. De provincie Drenthe heeft daarom aan de Gemeente Aa en Hunze geld beschikbaar gesteld, onder de noemer een frisse start na corona, om een activiteit te organiseren met een positief gevolg voor de deelnemers. Het is van belang dat vrijwilligers hun bijdrage aan de samenleving kunnen blijven geven.

Vrijwilligers van VluchtelingenWerk en statushouders uit de gemeente hebben daarom deze feestelijke start georganiseerd op camping het Zwanemeer in Gieten.

Tijdens corona werd vanwege de coronamaatregelen een groot beroep gedaan op de digitale creativiteit van zowel statushouders als vrijwilligers. Dat was niet altijd gemakkelijk. ,,We kunnen elkaar weer echt ontmoeten en bezoeken, dat hebben we zo gemist”, aldus vrijwilliger Dita Evers. ,,Het was een heerlijke middag met heerlijke hapjes een leuke speurtocht en met vooral veel plezier voor alle deelnemers.”