De selectie van Unitas.
De selectie van Unitas. (Eigen foto)

Unitas vergeet te winnen van PSV Eindhoven

Algemeen

ROLDE – De herenhandballers van De Lange Natuursteen-Unitas hebben zaterdag, na de prima overwinning van vorige week in Amsterdam, thuis met 18-21 verloren van PSV uit Eindhoven. 

PSV is een nieuweling in de eerste divisie. Het betekende niet dat de Eindhovenaren met schroom naar het Noorden waren afgereisd. De gasten namen het initiatief en wisten de Roldenaren de eerste 10 minuten het scoren te beletten. Het speltempo van Unitas lag in de beginfase te laag, waardoor PSV defensief weinig problemen kende. En als Unitas al doorkwam dan ontbrak het de Roldenaren aan venijn om tot scoren te komen.

Bij rust stond het 7-9. Een zeer lage tussenstand, want ook Unitas had in de verdediging haar zaken goed op orde. De broers Maarten en Casper Pronk, beiden 2 meter + , vormen een granieten middenblok en keeper Jarno Paasman was veelvuldig een sta in de weg.

In de tweede helft lag het tempo hoger en kon Unitas via snelle tegenaanvallen het gat dichten. Eerst bij 12-12 kwam de ploeg van trainer Henk Jan Ottens langszij en ook bij 15-15. Met nog 15 minuten te spelen, hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Het Rolder publiek ging er in de slotfase nog eens goed voor zitten. Maar in plaats van dat Unitas wist door te drukken bleef de ploeg zich stukbijten op de taaie PSV-dekking. De Eindhovenaren liepen uit naar een beslissende 15-20 voorsprong. Slordig en te gehaast spelend probeerde Unitas het gat te dichten, maar de gastheren slaagden daar niet in. Het werd 18-21 voor PSV.

Scores: Rik Makkes 5, Ruward Duinisveld 4, Maarten Pronk 3, Marc Heijmans 2, Simon Zwaga, Casper Pronk, Sylvan Boer en Joppe Ter Maat 1.

De Lange Natuursteen-Unitas speelt komende zaterdag in Pijnacker tegen Oliveo waarmee het in punten gelijk staat.