Ivo Berghuis laat zich interviewen door de speaker van de Superprestige.
Ivo Berghuis laat zich interviewen door de speaker van de Superprestige. (Foto: Henry Koops)

Ivo Berghuis: ‘We hebben niet alles in de hand’

Algemeen

GIETEN – Als organisatie heb je niet alles in de hand. Helemaal niet als de weergoden roet in het eten gooien. Maar toch kijkt Ivo Berghuis, voorzitter van de Stichting Wielerpromotion Gieten tevreden terug op de 46e Internationale Superprestige Veldrit in Gieten. ,,We hebben prachtige crossen gezien. En de regen hoort erbij, het maakte het parkoers zwaar.”

Een verzwakt deelnemersveld door Parijs-Roubaix, een latere starttijd in verband met de live-tv-uitzendingen en de hele dag regen; het moet invloed hebben gehad op de bezoekersaantallen. ,,We hebben veel in de hand, maar niet alles. Het is jammer, maar we moeten het er mee doen. We zullen deze week de balans op gaan maken, hoeveel invloed deze omstandigheden hebben gehad en of de begroting sluiting zullen krijgen. ”, stelt Berghuis na afloop.

Zijn organisatie met ongeveer 200 vrijwilligers moest ook dit weekend improviseren. ,,Zaterdag besloten we om de graslanden niet te gaan gebruiken als parkeerplaats. Gelukkig waren bedrijven zoals de Coop bereid om hun parkeerterrein beschikbaar te stellen. Het laat ook zien dat de Superprestige in het dorp leeft.”

Daarom wil de organisatie ook graag vasthouden aan de zondag. ,,De zaterdag heeft meer impact op het bedrijfsleven in het dorp. En sponsoren zijn op zondag ook vrij om het evenement te bezoeken. Gelukkig werd de overkoepelende organisatie mee, maar het blijft elk jaar weer spannend welk weekend we toegewezen krijgen.”

De keuze om het parkoers te vernieuwen pakte volgens de voorzitter goed uit. Het parkoers werd dit jaar tegengesteld gereden en de bezoekers konden de renners vaker voorbij zien komen. ,,We hebben veel positieve reacties van de renners gehad. Het is een uitdagend parkoers. Zaterdag hebben we het tracé voorgefietst. Het droge parkoers bleek erg snel. De regen maakt het parkoers erg zwaar, maar leverde wel mooie wedstrijden op.”

Berghuis kijkt tevreden terug op het evenement en kijkt alweer vooruit naar het volgende avontuur; het EK Veldrijden in Wijster in het weekend van 6 en 7 november. ,,We zijn als stichting verantwoordelijk voor het parkoers en ook onze vrijwilligers worden daar ingezet. De vrijwilligers die veel werk verzetten. Het is mooi om aan het EK mee te mogen werken. We hebben alles al gehad van NK’s tot een WK, maar nog geen EK. We zetten onze stichting dan weer mooi op de kaart”, besluit Berghuis die vervolgens de handen weer uit de mouwen steekt om de andere vrijwilligers een handje te helpen.

De publieke belangstelling viel door diverse oorzaken wat tegen in Gieten.
Voorzitter Ivo Berghuis huldigt de dames.