Wethouder Bas Luinge verwelkomde samen met de eigenaren van Wigchers de mensen van Van Driel & Zn. BV.
Wethouder Bas Luinge verwelkomde samen met de eigenaren van Wigchers de mensen van Van Driel & Zn. BV. (Foto: Herman van Oost)

Wigchers bouwt nieuwe hal op Bloemakkers in Gieten

Algemeen

GIETEN - Wigchers Vastgoed Beheer zal op bedrijventerrein De Bloemakkers in Gieten een tweede bedrijfshal realiseren. Het uitgraafwerk is al gebeurd. 

Het transportbedrijf heeft ook al een huurder voor de ruimte gevonden. Het gaat om Van Driel en Zn. BV, een bedrijf dat zich bezighoudt met maatwerk in staal, rvs, composiet en aluminium voor luxe jachtbouw. 

,,Het gaat om een nieuw bedrijf in onze gemeente dat een groot aantal werkplaatsen met zich meebrengt”, zegt wethouder Bas Luinge van Aa en Hunze. ,,Een mooie aanwinst voor onze gemeente.” 

Uitbreiding bedrijventerrein
Op het bedrijventerrein is nog één kavel beschikbaar. De uitbreiding van De Bloemakkers op het terrein langs de N34 in de richting van Gasselte laat nog op zich wachten. De gemeente heeft archeologisch onderzoek gedaan. De monsters zijn opgestuurd naar Engeland en het is daarom nog niet duidelijk of dit terrein geschikt is voor nieuwbouw van ongeveer tien bedrijven.

Zie ook: Gemeente wil Bloemakkers in Gieten uitbreiden.