Geopark De Hondsrug krijgt deze week de evaluatiecommissie van UNESCO op bezoek. (foto De Hondsrug UNESCO Global Geopark)
Geopark De Hondsrug krijgt deze week de evaluatiecommissie van UNESCO op bezoek. (foto De Hondsrug UNESCO Global Geopark)

Evaluatiecommissie UNESCO bezoekt De Hondsrug

Algemeen

REGIO - De Hondsrug UNESCO Global Geopark krijgt deze week het vierjaarlijkse bezoek van de evaluatiecommissie van het Global Geoparks Network (GGN). In 2013 heeft het GGN de status van Geopark toegekend aan het Hondsruggebied. Twee jaar later heeft de regio eveneens de UNESCO-status gekregen. In 2017 heeft de vorige evaluatie plaatsgevonden.

De status van UNESCO Geopark wordt voor vier jaar verleend. In december 2020 heeft het GGN de benodigde documenten voor de beoordeling ontvangen. Onderdeel van de toetsing is een meerdaags bezoek aan het Geopark. De Hondsrug UNESCO Global Geopark heeft hiervoor een programma samengesteld. In het programma zijn opgenomen een bezoek aan diverse geologische sites onder leiding van gidsen en musea. De terreinbeheerders, Geopark-partners en ambassadeurs en de wetenschappelijke commissie worden ook door de evaluatiecommissie geconsulteerd.

In het voorjaar van 2022 wordt bekend of De Hondsrug UNESCO Global Geopark de status van UNESCO Global Geopark voor de komende vier jaar mag voeren.