Walt Wilkins.
Walt Wilkins. (Eigen foto)

Amerikanen, Canadezen en een Groninger in De Amer

Algemeen

AMEN - De begenadigde Texaanse songwriter Walt Wilkins zal op zaterdag 30 oktober vanaf 20.00 uur optreden in muziekcafé De Amer in Amen. 

De muziek van Wilkens werd onder andere door grootheden als Kenny Rogers en Ricky Skaggs opgenomen. 25 jaar geleden koos hij ervoor om fulltime het pad van de muziek op te gaan. Met ‘The Mystiqueros’ creëerde de songwriter een Texas Hill Country supergroep. Walt’s liedteksten, zijn warme stemgeluid en authentieke voordracht zorgen voor een kijk- en luisterervaring die staat als een huis en die je beleeft als een korte vakantie naar Texas.

The Fugitives
The Fugitives doet zondag 31 oktober De Amer aan. Sinds 2004 trekt het Canadese folk-collectief in wisselende samenstelling de wereld over. Ze worden aangevoerd door Adrian Glynn en Brendan McLeod, twee begenadigde woord- en muziekkunstenaars die zich graag begeven aan de randen van de hedendaagse rootsmuziek en daar menig grens verleggen. Ze brengen eclectische en spannende muziek die zich niet makkelijk in een hokje laat stoppen. Noem het slam folk, noem het folk hop, noem het blue-grass-old-school-country. Het optreden begint om 14.00 uur.

Jan Henk de Groot
Jan Henk de Groot, gelauwerd Groningstalig artiest, komt zaterdag 6 november naar de Amer. Hij staatj om 20.00 uur op het podium met Harmen Ridderbos en Heta Salkolathi van Town of Saints. De Groot is al jaren een vaste waarde in de streektaalscene. Met zijn album De Wolf is Trug trok hij niet alleen in het Noorden maar ook landelijk de aandacht. De combinatie met de folky muzikanten van Town of Saints is voor de hand liggend. Ridderbos zat bij de productie van De Wolf is Trug achter de knoppen. Violiste Salkolathi speelde mee op het album. 

Neal Black & the Healers
De Amerikaanse gitarist Neal Black staat zondag 7 november met band op het podium van De Amer. Een concert vol rauwe blues van de bovenste plank. Black is een storyteller pur sang met vaak donkere verhalen en occulte thema’s. Hij heeft een donkere, doorleefde stem en speelt op zijn Gibson vette solo’s. Iemand omschreef hem ooit als: The master of high voltage Texas boogie. Neal Black & the Healers brengen muziek die varieert van (texas)blues, country-blues tot gospel. De teksten zijn soms gevoelig, soms (maatschappij) kritisch. 

Reserveren kan via: https://www.cafedeamer.nl/reserveren-en-annuleren